Simultan cu premiera mondială a primelor automobile BMW M Performance, prototipul BMW al unui viitor model din această categorie nouă de produse va fi prezentat în zilele de presă (6-7 martie 2012) la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva. BMW Concept M135i utilizează potenţialul dinamic al noului BMW Seria 1 pentru prototipul primului automobil BMW M Performance ce dispune de motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie. Prin designul caroseriei BMW Concept M135i se realizează o combinaţie între aspectul sportiv al noului BMW Seria 1 şi un model compact cu trei uşi, toate completate de aptitudinile atletice ce definesc un automobil BMW M Performance.

Caracteristici tipice BMW M Performance.
Datorită aspectul sportiv, automobilul compact cu trei uşi transferă calităţile specifice modelelor BMW Performance spre un alt segment. Automobilele BMW M Performance oferă simbioza ideală între performanţele remarcabile şi utilizarea zilnică. Se foloseşte întreaga experienţă BMW M în deceniile petrecute în motorsport pentru dezvoltarea principalelor componente: şasiul şi tehnologia suspensiei, caracteristicile aerodinamice, sistemul de frânare.

Motorul pe benzină utilizat - cu şase cilindri dispuşi în linie, tehnologie M Performance TwinPower Turbo şi o putere maximă de peste 300 CP - creează condiţiile ideale pentru o dinamică excelentă în segmentul compact premium. În combinaţie cu transmisia spate - unică în această segment -, asigură inegalabila plăcere a condusului atât de tipică pentru BMW.

Precizia direcţiei este susţinută de tehnologia suspensiei şi un sistem de frânare sport M, adaptat perfect pentru performanţele superioare ale acestui model. Jante M din aliaj uşor, de 18 ţoli, cu design "double spoke" completează caracterul sportiv al prototipului.

Caroseria prezintă designul sportiv M specific.
Bara faţă a prototipului are designul M specific, care semnalizează o orientare clară spre drum. Se disting şi prizele largi de aer, concepute pentru a face faţă cerinţelor de răcire a motorului puternic. Discurile de frână mari întăresc apetitul pentru performanţă al noului model. Flapsurile tridimensionale din prizele de aer sunt o trimitere la lumea motorsportului.

Designul specific al părţii spate de la BMW Concept M135i accentuează lăţimea maşinii. Această impresie este sporită mai ales de modelarea tridimensională a suprafeţelor şi de secţiunea inferioară a barei spate, finisată în culoarea Dark Shadow metalizat. Bara spate cuprinde cele două ţevi de eşapament ale sistemului de evacuare, finisate în nuanţă crom închis.

Capacele retrovizoarelor de la BMW Concept M135i, de culoare Ferric Grey, şi contururile geamurilor laterale, în echipare BMW Individual High Gloss Shadow Line, sunt alte particularităţi specifice automobilelor BMW M Performance.

Apariţie dinamică şi lungă. Concept pentru BMW Seria 1 cu trei uşi.
În versiunea cu trei uşi, BMW Concept M135i, este o prezenţă mai sportivă a noului BMW Seria 1. O linie de laterală, ce urcă dinamic, defineşte apariţia puternică a noului model.

Designul suprafeţei din zona aripilor spate contribuie mai ales la accentuarea pasajelor puternic evazate ale roţilor. Sublinierea vizuală a acestei părţi din caroserie duce privirea către roţile spate, unde puterea motorului cu şase cilindri se transformă în dinamică în maniera BMW specifică.

Perspective pentru dezvoltarea viitoare a gamei BMW Seria 1.
Datorită aspectului dinamic distinctiv, BMW Concept M135i oferă perspective interesante pentru dezvoltarea viitoare a gamei de modele BMW Seria 1. În acelaşi timp, este un semnal clar pentru extinderea noii categorii de produse BMW M Performance. Automobilele BMW M Performance, care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva şi vor fi lansate în scurt timp după aceea, sunt propulsate de cel mai performant motor diesel cu şase cilindri existent în lume pentru modele de serie. Versiunile cu motorizare pe benzină din această categorie de produse vor ocupa o poziţie unică similară.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii