La sfârşitul săptămânii trecute, la Universitatea din Piteşti, douăzeci şi şase de absolvenţi ai masterului « Managementul logisticii » şi-au susţinut lucrarea de disertaţie. Toţi masteranzii au promovat. Aflat la a patra generaţie de absolvenţi, Programul de Masterat este organizat de către departamentul de fabricaţie şi management din cadrul Universităţii Piteşti, în colaborare cu Universitatea Paul Verlaine din Metz, Franţa, şi susţinut de Grupul Renault. Masterul « Managementul logisticii » durează un an şi jumătate (trei semestre) şi se adresează absolvenţilor cu licenţă care lucrează sau doresc să lucreze în domeniul logisticii industriale sau al gestiunii producţiei. Cei mai buni dintre studenţi beneficiază, prin programul Erasmus, de stagii de cercetare la Universitatea din Metz.

Grupul Renault este o prezenţă dinamică în educaţia şi formarea masteranzilor, oferindu-le burse de studiu şi expertiză din partea specialiştilor săi în domeniul logisticii industriale. Logistica este foarte importantă în activitatea auto, deoarece prin intermediul ei se asigură materiile prime, piesele şi subansamblurile pentru fluxul de fabricaţie, dar şi punerea produsului finit la dispoziţia clientului.

Principalele entităţi ale Grupului Renault în România sunt Uzinele Dacia (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul RIR-ILN), centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, direcţia comercială Renault Commercial Roumanie şi Matriţe Dacia.

Direcţia Logistică Dacia este a treia mare entitate a Dacia, care asigură buna funcţionare a uzinelor Vehicule şi Mecanica Dacia. Cei peste 600 de angajaţi ai direcţiei asigură: programarea şi organizarea industrială, securizarea aprovizionărilor, organizarea livrărilor de la furnizori, transportul pieselor şi vehiculelor, expedierea colecţiilor către siturile de asamblare a modelelor din gama Entry.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii