Carei, 24 februarie 2012. Campania susţinută de ContiTech Fluid Automotive România S.R.L., Carei, pentru depistarea precoce a deviaţiilor de coloană la copii şi tineri, a luat sfârşit. Au fost consultaţi 899 elevi ai celor două şcoli cu predare în limba germană, Liceul „Johann Ettinger” Satu Mare şi Şcoala nr.1 din Carei. In total 445 de elevi, (49%) au fost identificaţi cu probleme de coloană şi au primit bilet de trimitere către un medic specialist.

”Sănătatea copiilor este foarte importantă. Atât acasă, cât şi la şcoală, copiii şi tinerii stau foarte mult în bancă sau la calculator, iar din acest motiv pot apărea probleme. Această campanie urmăreşte să identifice aceste probleme şi să găsească soluţii. Suntem deja parteneri cu Liceul German „Johann Ettinger”, Satu Mare şi Şcoala nr.1, Carei, în cadrul Wissensfabrik, iar în acest context sprijinim şi această campanie” a spus Rafael Mansurov, director al ContiTech Fluid Automotive România S.R.L., Carei.

Campania a fost găzduită de cabinetele medicale ale şcolilor implicate, unde au avut loc consultaţiile, prin specialiştii fizioterapeuţi ai Kinetic Center, Satu Mare. Elevii au putut participat la campanie, după ce părinţii şi-au manifestat acordul în acest sens.

”Datoria noastră, a părinţilor, este de a ne duce copiii la terapii, tratamente şi specialiştii ortopezi pentru a rezolva problemele ivite, până  încă nu e prea târziu. Tot datoria părinţilor este să verifice poziţia copiilor când stau la masa de birou şi când stau în picioare, precum şi achiziţionarea ghiozdanelor potrivite vârstei lor. Ar fi bine să verificăm şi conţinutul ghiozdanului pentru ca acesta să nu fie încărcat cu prea multe obiecte inutile. Noi părinţii, apreciem foarte mult intenţiile bune, efortul şi munca kinetoterapeuţilor, pentru că, considerăm deosebit de important ca odraslele noastre să aibă coloana vertebrală sănătoasă” a spus Mihalca Ramona,  părinte al unuia din elevii implicaţi în campanie.

Deviaţiile de coloană sunt consecinţa unei poziţii necorespunzătoare la şcoală şi acasă, în faţa calculatorului. Copii şi tinerii nu au activităţi sportive, iar acest lucru poate duce la deficienţe majore la maturitate. „Sunt probleme care trebuie conştientizate. Orele de sport de la şcoală trebuie făcute. Le recomandăm părinţilor să îşi îndrume copiii spre sport şi gimnastică, pentru că e mai bine să previi decât să tratezi. Anumite deficienţe, netratate la timp, duc la incapacitatea de muncă a persoanei adulte” a spus Judit Ionel, kinetoterapeut la Kinetic Center, Satu Mare.

Cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro în 2010, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 45 de ţări.

Divizia ContiTech face parte din ofertanţii de top la nivel mondial de produse tehnice din elastomer în domeniul Non-Tire-Rubber şi este un specialist pentru tehnologia maselor plastice în domeniul Non-Tire-Rubber. Divizia dezvoltă şi produce piese funcţionale, componente şi sisteme pentru industria auto şi alte industrii importante. Divizia are per total circa 27.500 de angajaţi şi a atins în 2010 o cifră de afaceri de aproximativ 3,1 miliarde Euro.

Până la sfârşitul anului 2010, Continental a investit peste 500 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent aproximativ 10.000 de angajaţi în România.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii