Kia Rio si Picanto au fost premiate in prestigioasa competitie europeana de design.
Aceste ultime succese se adauga celorlalte patru premii red dot design castigate de Kia incepand cu 2009.
Premiile acordate de industria auto sunt o sustinere reala pentru evolutia strategiei de design Kia.

Frankfurt, 14.03.2012 – Kia a primit inca doua distinctii de top pentru modelele Picanto si Rio la editia din 2012 a competitiei de design red dot.

Versiunile in 5 usi ale reprezentantelor Kia din segmentele A si B, Picanto si Rio, au castigat la categoria “Design de Produs”, intr-o competitie la care au luat parte 4.500 de produse apartinand unui numar de 1800 de producatori din 58 de tari.

Evaluarea a fost facuta de un juriu international alcatuit din experti prestigiosi in design, care au testat in amanunt produsele, castigatorii fiind alesi pe baza nivelelor de inovatie, functionalitate, ergonomie, fiabilitate, ecologie si manevrare intuitiva. Doar produsele care prezinta standarde inalte de design sunt eligibile pentru acordarea ravnitelor premii red dot. 

Aceste ultime doua premieri ridica numarul premiilor red dot castigate de Kia la sase, primul fiind castigat de crossover-ul Soul in 2009. Au urmat MPV-ul compact Kia Venga in 2010 si SUV-ul compact Sportage si sedanul Optima in 2011. Optima  a primit si premiul “best of the best”, cea mai inalta distinctie red dot, la acordarea careia sunt eligibile doar produsele castigatoare ale fiecarei categorii.  

“Suntem foarte mandri pentru premiile red dot castigate de Picanto si Rio”, a declarat designerul sef al Kia, Peter Schreyer. “Ele reprezinta o recunoastere a valorii echipei noastre globale de design, pentru ca toate cele trei centre de design Kia au fost implicate in dezvoltarea ambelor vehicule, rezultatul fiind aceste modele armonioase, cu un caracter vizual puternic. Personal, sunt foarte fericit de colaborarea perfecta intre echipele noastre din Coreea, Europa si America”.

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii