Grupul Bosch plănuieşte să vândă o parte din divizia globală de componente pentru sistemele de frânare de prim montaj unei companii nou-înfiinţate, afiliate KPS Capital Partners, unul dintre cele mai mari fonduri de capital privat la nivel mondial, cu sediul în New York. Contractele corespunzătoare acestei achiziţii au fost semnate la începutul acestui an. Tranzacţia trebuie să fie aprobată de autorităţile antitrust. Vânzarea programată include divizia de echipamente originale (de prim montaj), cu produse precum etriere de frână, frâne cu discuri, frâne cu tambur şi frâne de parcare, cu o cifră de afaceri de 850 de milioane de euro în 2010. Aproximativ 5.200 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în acest sector. Această schimbare nu aduce modificări activităţilor companiei Bosch pe piaţa de aftermarket a sistemelor de frânare.

„Am ales să vindem o parte din divizia noastră de componente pentru sistemele de frânare de prim montaj unuia dintre cele mai mari fonduri de capital privat la nivel mondial, cu o experienţă vastă în sectorul industrial”, a declarat Bernd Bohr, membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte al Automotive Group din cadrul Bosch. Această vânzare încheie procesul de reorganizare a operaţiunilor cu sisteme de frânare pentru prim montaj ale acestui furnizor global de tehnologii şi servicii. Bosch şi-a anunţat intenţia de reorganizare a acestor operaţiuni încă din primăvara anului 2009. A urmat apoi vânzarea diviziei de componente de bază pentru sistemele de frânare a grupului Bosch din America de Nord către producătorul japonez de sisteme de frânare, Akebono Brake Industry, cu sediul în Tokio. Restul diviziei globale de componente de bază pentru sistemele de frânare de prim montaj va fi transferat în primăvara anului 2012 către fondul KPS Capital Partners şi afiliaţii acestuia. Este vorba despre 20 de sedii din Europa, Asia Pacifică şi America de Sud, dintre care 15 sunt fabrici.

Pe viitor, operaţiunile cu sisteme de frânare desfăşurate de Bosch se vor concentra pe producţia de amplificatoare ale forţei de frânare şi de sisteme de control al frânelor. Compania va menţine şi va extinde sistematic segmentul Aftermarket (piese de schimb), inclusiv producţia de discuri şi plăcuţe de frână.

Michael Psaros, Managing Partner în cadrul KPS, a declarat: „KPS este deosebit de încântat să devină unul dintre cei mai mari producători de componente de bază pentru sistemele de frânare pentru prim montaj pe baza experienţei vaste acumulate de-a lungul mai multor ani în care am investit în industria auto. În plus, combinaţia dintre baza largă de clienţi a noii companii şi cunoştinţele tehnice ale miilor de angajaţi ai acesteia la nivel mondial, la care se adaugă resursele financiare asigurate de KPS, vor accelera dezvoltarea companiei ca o întreprindere independentă”.

Martina Merz, director executiv al diviziei de componente de bază pentru sistemele de frânare, a declarat: „Obiectivul nostru este să devenim unul dintre producătorii de top în materie de componente de bază pentru sistemele de frânare pentru prim montaj şi cred că rezultatele financiare puternice ale companiei şi accesul la resursele financiare ale KPS ne vor ajuta să atingem acest obiectiv. Sunt foarte încrezătoare că prin adaptarea proceselor de afaceri la cerinţele din acest domeniu şi valorificarea competenţelor, creativităţii şi talentului angajaţilor, noua companie va ajunge la potenţialul său maxim”. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii