Deja 7.000 de comenzi în Europa.
Targetul de vânzări de 10.000 de unităţi pentru 2012, în graphic.
Livrările către clienţi, conform planului.

Rüsselsheim. Opel are deja 7.000 de comenzi pentru vehiculul electric Ampera. Acest număr depăşeste şi cele mai optimiste aşteptări ale Opel pentru acest moment. Opel vinde mai multe automobile electrice în Europa decât orice alt producător. “Suntem extrem de mulţumiţi de cererea continuă pentru Ampera,” spune Enno Fuchs, Directorul Opel pentru E-mobilitate. “Aceste ştiri ne arată că targetul nostru de 10.000 unităţi pentru 2012 este accesibil.”

Livrările către clienţi ce au început în februarie se desfăşoară conform planului. Ampera nu a câştigat doar urmăritori în rândul clienţilor, dar şi multe titluri şi aprecieri din partea experţilor din industrie, din partea media şi chiar a competiţiei. A câştigat aproape 30 de premii şi se află printre finalistele titlului “Maşina Anului” din acest an. De asemenea, i-au fost acordate recent maximum de 5 stele de siguranţă Euro-NCAP.

Tehnologie revoluţionară
Opel este primul producător care pune pe drumurile Europei o maşină electrică de producţie ce poate ajunge oriunde, oricând datorită funcţiei de autonomie extinsă.

Roţile Ampera sunt puse în mişcare în mode electric permanent. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric de 111 kW/150 cp. În funcție de stilul de conducere și de condițiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanță cuprinsă între 40 și 80 km fără a produce emisii poluante, funcționând numai pe baza energiei furnizate de baterie.  

Motorul poate genera instant un cuplu de 370 Nm, care permite modelului Ampera să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ nouă secunde. Viteza sa maximă este de 161 km/h.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii