Ampera este „cel mai popular autovehicul nou-venit în Europa” și câștigător la categoria autovehicule electrice.
Opel câștigă cel mai mare premiu acordat de utilizatorii de internet (Carolina) pentru al treilea an la rând.

Rüsselsheim/Geneva. După începerea livrărilor către clienți, modelul Opel Ampera a câștigat două titluri în cadrul „Premiilor Internet auto 2011”, eveniment sponsorizat de site-ul AutoScout24. Ampera a câștigat în segmentul „cel mai popular autovehicul nou-venit în Europa” și la categoria „autovehicule electrice”. Directorul Opel pentru E-mobilitate, Enno Fuchs, a primit două dintre prestigioasele trofee CAROLINA la ceremonia care a avut loc în contextul Salonului Auto de la Geneva. „Cu ajutorul autovehiculului revoluționar Ampera, Opel a preluat conducerea în domeniul e-mobilității. Suntem foarte mândri că modelul Ampera a câștigat două premii în această competiție jurizată de public”. Este al treilea an la rând când compania Opel a fost premiată în cadrul celui mai mare concurs al utilizatorilor de internet din industria auto. Anul acesta, AutoScout 24 oferă premiile Internet auto pentru a zecea oară.

351 de modele au concurat în diferite categorii de autovehicule și în segmente speciale, în care a fost declarat câte un câștigător. Peste 160.000 de utilizatori de internet din Europa au votat pentru a determina câștigătorul general. Victoria modelului Ampera apare după succesul major înregistrat de Insignia în 2009 când a fost declarat câștigătorul titlului de „cel mai popular autovehicul nou-venit în Europa”.

Tehnologie revoluţionară
Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricând.  Modelul sedan cu cinci uși are patru locuri plus spațiu pentru bagaje. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric de 111 kW/150 cp. În funcție de stilul de conducere și de condițiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanță cuprinsă între 40 și 80 km fără a produce emisii poluante, funcționând numai pe baza energiei furnizate de baterie.   Ampera este în permanență propulsat cu energie electrică. În modul de autonomie extinsă, care se activează de fiecare dată când bateria a ajuns la nivelul minim de încărcare, motorul pe benzină de 1,4 litri, care dezvoltă o putere de 63 kW/86 cp, antrenează un generator care furnizează energie unității electrice de propulsie. Sistemul de extindere a autonomiei permite parcurgerea a 500 de kilometri. Motorul poate genera instant un cuplu de 370 Nm, care permite modelului Ampera să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ nouă secunde. Viteza sa maximă este de 161 km/h.

Opel este primul producător auto care a încheiat contracte de colaborare cu 42 de furnizori de energie, astfel încât autovehiculele electrice să poată să fie încărcate în cadrul utilizării zilnice cu energie din surse durabile. Autovehiculele electrice puse în funcțiune cu energie din surse regenerabile au o contribuție semnificativă la reducerea emisiilor de CO2 și combaterea schimbărilor climatice.

Datorită funcției de autonomie extinsă, șoferii Ampera pot beneficia de mobilitatea ecologică oferită de autovehiculul alimentat de la baterie, fără să se îngrijoreze însă în privința autonomiei.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii