Zurich. Un antreprenor pasionat de autovehicule şi cafea a devenit săptămâna trecută primul posesor european al unui Chevrolet Volt. 

Emanuel Probst a decis nu doar să-și reducă dependența de benzină prin achiziţionarea unui autovehicul electric Chevrolet Volt cu funcţia de autonomie extinsă, ci, de asemenea, să-şi canalizeze pasiunea pentru ingineria de precizie şi excelenţa în design spre un mod diferit de susţinere a autovehiculelor electrice.

„Ce mă încântă pe mine la modelul Volt este faptul că este primul autovehicul de acest tip”, a declarat Emanuel Probst. „Prezintă un design inovator care asigură beneficii reale fără să-mi afecteze stilul de viaţă. Este pur şi simplu cea mai bună soluţie din lume la ora actuală pentru o conducere relaxată cu sistem de propulsie electrică.”

Volt, modelul premiat al mărcii Chevrolet, este „Autovehiculul anului” 2012 în Europa, ales de către un juriu alcătuit din 59 de experţi auto independenţi din 23 de ţări europene. Cu o autonomie de peste 500 de kilometri cu bateria încărcată complet, împreună cu funcția de autonomie extinsă, modelul Chevrolet Volt reprezintă o alternativă atât la autovehiculele hibrid, cât şi la autovehiculele cu propulsie exclusiv electrică.

Pasiune pentru design
Emanuel Probst a ales tehnologiile inovatoare şi practice şi designul inteligent ale modelului Volt pentru un consum redus al resurselor naturale şi pentru a se inspira și a transfera tehnologiile care economisesc energie şi în alte domenii ale vieții de zi cu zi – inclusiv în aparatele de cafea!

„M-am îndrăgostit de autovehiculele americane legendare ale anilor '60 când mergeam la cinema”, a declarat Probst. „Deţin câteva autovehicule, inclusiv o limuzină de epocă şi chiar două supermaşini, dar trebuie să ţinem pasul cu schimbările şi să privim spre viitor, pentru că petrolul o să se termine la un moment dat. Nu este o idee bună să iroseşti carburant făcând naveta la serviciu. Trebuie să ne bucurăm de fiecare litru care ne-a mai rămas, astfel încât este firesc să trecem la modelul Chevrolet Volt pentru deplasările zilnice.”

Emanuel Probst este director general al JURA, producător elveţian renumit de aparate de cafea şi espressoare.

„Prima oară când am auzit de modelul Volt a fost în urmă cu doi ani şi mi-a surâs ideea de a deţine un autovehicul electric cu o funcţie de autonomie extinsă care nu te lasă niciodată la greu. Nu este nevoie să monitorizezi în permanenţă autonomia. Acest autovehicul electric mi-a atras atenţia în special datorită faptului că este util în deplasările mele zilnice până la birou şi înapoi acasă”, a declarat Emanuel.

Acesta a văzut un model Volt de pre-producţie în cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul trecut şi a fost impresionat de atenţia sporită la detalii, de materialele de înaltă calitate utilizate şi de specificaţiile remarcabile. „De atunci, m-am hotărât să devin primul posesor din Europa al unui autovehicul Volt”, a adăugat acesta.

Deplasări zilnice
Emanuel va utiliza autovehiculul Volt pentru a face naveta și pentru serviciu, dispunând de staţii de încărcare la domiciliu şi la sediul central al companiei JURA.

„Familia mea este încântată de ideea că ne vom deplasa silenţios, pe bază de energie electrică, fără să fie afectate resursele planetei sau stilul nostru de viaţă. Nu este un autovehicul care încearcă să epateze prin designul său – este mai degrabă discret, însă oamenii sunt atraşi de designul intuitiv şi modern, ca de iPad, de la consola cu ecran tactil şi afişajul principal la camera video de marșarier.

Privim spre viitor
Pentru Emanuel, modelul Volt reprezintă mai mult decât un autovehicul revoluţionar sau o emblemă a atitudinii ecologiste; acesta îl priveşte ca pe o modalitate de a combate preţurile mari ale carburanților în viitor şi de a adopta noi tehnologii de economisire a energiei care pot fi transferate şi în alte domenii ale vieții cotidiene.

„Consider că modelul Volt este un autovehicul definitoriu pentru clasa sa şi un punct de referinţă care va influenţa transferul tehnologiilor viitoare de economisire a energiei în alte domenii ale vieţii cotidiene – inclusiv în cel al aparatelor de cafea! Volt se încarcă la fel de uşor cum încarci telefonul mobil în fiecare noapte, însă nu eşti limitat de un cablu de încărcare dacă ai uitat să îl bagi în priză; poți conduce fără emoţii chiar dacă ai depăşit autonomia bateriei”, a conchis Emanuel.

Despre Chevrolet Volt
Chevrolet Volt este primul autovehicul electric fără limită de autonomie. Atunci când bateria se descarcă după maxim 80 de kilometri, este activat un motor pe benzină de 1,4 l, care generează electricitate pentru a alimenta unitatea de propulsie electrică.  Acest motor extinde autonomia modelului Volt la peste 500 de kilometri. Pentru reîncărcare, modelul Volt poate fi conectat la orice priză de uz casnic de 230 V.

Studii independente au relevat faptul că modelul Volt poate satisface nevoile zilnice ale 80% din șoferii europeni, putând parcurge între 40 şi 80 de kilometri doar pe baza energiei electrice stocate în baterie, fără emisii de CO. Modelul Volt nu face compromisuri în ceea ce priveşte siguranţa. Acesta a primit punctajul maxim de 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP.

Premiul Autovehiculul european al anului 2012 este unul dintre multele premii de specialitate din palmaresul modelului Volt, care include, de exemplu, titlul „Autovehiculul ecologic al anului 2011”, „Marele Premiu pentru protecția mediului” şi „Autovehiculul Nord-American al anului 2011”.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Ce norocos! Si eu as vrea sa am o asemenea masina. La viata din Romania, sigur trebuie sa mai astept mult si bine!

    RăspundețiȘtergere