In 1971, OZ Racing a fost creat din pasiune pentru jante si pentru urmatorii 40 de ani a devenit o legenda in lumea auto, echipind cele mai rapide masini din lume ( Buggati Veyron, Mercedes SLR Mc Laren, Callaway, Cizeta )

OZ echipeaza in competiile auto cele mai importante echipe precum: Red Bull Racing, Audi Sport, Lotus Renault , Citroen Racing  si multe altele.Din 2012 OZ este furnizor oficial si al scuderiei Ferrari.

OZ  Racing este cel mai premiat si  dinamic producato de jante de aliaj pentru competitiile auto.( campioni mondial in Formula 1, Rally  WRC, DTM , toate cele trei locuri ale podiumului ale circuitului de la Le Mans apartinindu-i cu teamul Audi)

OZ detine parteneriate cu cei mai renumiti designeri auto ( Bertone, Pininfarina, Strosek si Giugiaro, Franco Sbarro, Caparo) precum si cu Institutul European de Design si Tokio Communication Arts ( TCA ).

OZ are in portofoliul after-market cele mai usoare jante omologate TUV – Ultralleggera si de 2 ani Allegeritta –janta care se poate personaliza in 8 culori in functie de preferinte. Ultraleggera reprezenta adevaratul best-seller din ultimul deceniu.Noul record la greutate apartine jantei OZ Allegerita si este de numai 6 kg la 17’’.

OZ a dezvoltat o expertiza de varf in ceea ce priveste materialele brute speciale ce intra in procesul de fabricatie al jantelor. Traditia in competitii auto a OZ permite transferul direct al acelorasi tehnici de fabricatie speciale si pentru jantele de serie.

OZ isi inaugureaza propriul muzeu al jantelor la sediul din San Martino di Lupari cu ocazia sarbatoririi a 35 ani de existenta in 2006.Muzeul este dedicat evolutiei in tehnologie si stil al OZ

 OZ este brandul cel mai copiat, el fiind considerat un trend seter in lumea jantelor.

Sursa: www.jantealuminiu.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii