Renault Twizy este pregatit sa electrizeze traficul urban, cu un design complet inovator, un concept fun si indraznet, deschis si energizant! Proiectat de la bun inceput ca un ultramobil, Twizy, spirit provocator si impertinent, este pe cale sa schimbe universul auto!

Toate marile aglomerari urbane sunt congestionate: Renault Twizy este Solutia de mobilitate urbana. Renault Twizy va fi disponibil in reteaua Renault din Europa Occidentala incepand din 15 martie 2012.

Renault Twizy: 100% fun, 100% personalizabil 
Proiectat de la bun inceput ca un vector de mobilitate urbana 100% electrica, Renault Twizy nu are echivalent pe piata. Destinat atat femeilor cat si barbatilor, atat tinerilor cat si profesionistilor, Twizy nu se adreseaza unei anumite categorii de clienti, ci tuturor celor care cauta un vehicul iesit din tipare si plin de senzatii, economic si ecologic in aceeasi masura.

Deschis spre lume, interiorul Twizy poate imbraca diferite stiluri care creeaza o armonie vizuala personalizata. Fiecare cu stilul sau: de la motorizare la culoare, de la pavilionul transparent la materialele tehnice, clientul este artistul.  

Twizy este disponibil in trei nivele de echipare: Urban, Color si Technic. Clientii pot opta intre patru nuante de caroserie: alb, negru, gri, rosu si chiar bi-ton. Portierele, capacul torpedoului si tapiteriile sunt disponibile in nuantele negru, albastru, rosu si verde. La randul lor, jantele din aliaj pot fi asortate cu nuantele mentionate mai sus.

Cu usile care se deschid ca niste aripi si designul urban, Twizy face spectacol…Este pur si simplu stilat.

Un concept unic pentru o mobilitate mai mare decat cea oferita de o masina
Twizy propune o noua si incredibila solutie de mobilitate urbana, pentru o persoana sau 2. Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m latime) si centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil sa se strecoare cu usurinta in traficul aglomerat si sa parcheze in spatii extrem de stramte. In numai 6 secunde accelereaza de la 0 la  45 km/h (aceeasi accelerare ca la un scooter de 125 cm³ pe o distanta de 50 de metri): Twizy este un vehicul cu 4 roti extrem de eficace! Pe un traseu urban obisnuit, economisiti 25% din timp – durata de parcare inclusa – fara a consuma nici macar o picatura de carburant. Datorita vizibilitatii panoramice, cadrelor foarte fine, arhitecturii deschise, razei de bracare de 3,4 m si asistentei la parcare,  agilitatea in trafic devine un mod de viata.  

2 versiuni disponibile 
In functie de puterea motorului sau electric, Twizy poate fi condus cu sau fara permis (pentru Twizy 45, a se vedea reglementarile nationale). In functie de utilizare si omologare, Twizy dispune de doua motorizari:
-4 kW/5 CP, cuplu maxim de 33 Nm atins de la demaraj, viteza maxima limitata la  45 km/h pentru Twizy 45,
-13 kW/17 CP, 57 Nm si 80 km/h pentru versiunea care necesita permis.

Renault Twizy este de doua ori mai usor decat o masina, avand o masa de numai 450 kg. Sistemul sau de directie, cu actionare directa, procura o reala placere a sofatului. Gabaritul vehiculului este de numai 2,34 m lungime si 1,23 m latime.

Twizy dispune in partea frontala de o trapa care acopera cablul de incarcare. Masina se poate bransa astfel la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in 3 ore si 30 de minute. Avand o autonomie de 100 km, Twizy poate parcurge orice oras dintr-o parte in alta.

Stabilitate si siguranta
Twizy beneficiaza de experienta Renault in materie de siguranta auto.

Chiar daca dimensiunile sale sunt apropiate de cele ale unui vehicul pe doua roti, Renault Twizy este stabil si ofera toate avantajele unui automobil, fiind echipat cu centuri de siguranta fata in 4 puncte si cea spate in 3 puncte si airbag sofer….. In plus, Twizy isi protejeaza ocupantii in caz de vreme nefavorabila.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii