O nouă denumire a tehnologiei transmisiei pentru toate automobilele viitoare, electrice şi hibrid plug-in. 
BMW i8 Concept Spyder şi-a sărbătorit premiera mondială la ediţia 2012 a Salonului Auto de la Beijing (23 aprilie - 2 mai 2012). Pe partea spate a automobilului se distinge  emblema eDrive ce desemnează noua tehnologie de propulsie. În viitor, denumirea eDrive va identifica tehnologia transmisiei pentru toate automobilele electrice şi hibrid plug-in ce vor fi produse de BMW i.

BMW eDrive cuprinde componentele transmisiei electrice: motorul electric dezvoltat intern de BMW, acumulatorul litiu-ion şi sistemul inteligent de gestiune a transmisiei. Această denumire marchează experienţa unică a mobilităţii electrice de la BMW – plăcere de condus unică şi emisii deosebit de mici. Acest lucru este posibil pentru că întregul cuplu al motorului electric este disponibil chiar din momentul pornirii de pe loc, iar acceleraţia se dezvoltă continuu la automobilele electrice până când este atinsă viteza maximă. Celulele acumulatorului litiu-ion şi sistemul inteligent de gestiune a motorului oferă şi ele o creştere substanţială a autonomiei şi a puterii maşinii şi sunt un element distinctiv BMW eDrive..

BMW Group
Datorită mărcilor BMW, MINI, Motociclete Husqvarna şi Rolls-Royce, BMW Group este unul dintre cei mai de succes constructori de automobile şi motociclete la nivel mondial. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 25 de locaţii de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.
În 2011, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 1,67 milioane de automobile şi peste 113.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2011 a fost de 7,38 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 68,82 miliarde de euro. La 31 decembrie 2011, BMW Group dispunea de o forţă de muncă ce se apropia de 100.000 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale. Ca urmare a eforturilor sale, BMW Group a fost desemnat - de-a lungul ultimilor şapte ani - lider al industriei în Dow Jones Sustainability Indexes.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Este bine daca apar din ce in ce mai multe prototipuri de masini electrice, deoarece sunt mult mai prietenoase cu mediul inconjurator. Dar, se pare ca interesele marilor petrolisti inca primeaza si stopeaza fabricarea pe banda rulanta a masinilor ecologice.

    RăspundețiȘtergere