Totul este nou la Renault ZOE - de la tehnologiile de ultima ora si pana la noile anvelope MICHELIN ENERGY™ E-V. Rezultat al unui program de 4 ani de cercetare si inovare dezvoltat prin colaborarea dintre Renault si Michelin, aceste anvelope, eficiente din punct de vedere energetic, ajuta la cresterea autonomiei de functionare a vehiculului.

Noile anvelope MICHELIN ENERGY™ E-V vor echipa toate modelele Renault ZOE de 15” si 16”. Produse inovatoare, anvelopele MICHELIN ENERGY™ E-V vin sa completeze sistemul „Range OptimiZEr” dezvoltat pentru Renault ZOE, care integreaza o multitudine de inovatii concepute pentru a creste autonomia de functionare a vehiculului, indiferent de conditiile de rulare. De exemplu, In afara orasului, In functie de tipul de utilizare, aceste anvelope pot creste cu pana la 6% autonomia de functionare a masinii Renault ZOE.

Scopul Michelin este acela de a concepe anvelope care sa ajute la reducerea consumului de energie, mentinand aceleasi performante din punct de vedere al sigurantei - In special aderenta pe carosabil umed - si al longevitatii. Michelin se preocupa permanent de Imbunatatirea simultana a performantelor anvelopelor. Preocuparea constanta In ceea ce priveste echilibrul performantelor a constituit un motiv important care a stat la baza deciziei Renault de a pune bazele acestui parteneriat.

Rezultat al unei perioade de cercetare de peste 20 de ani care a vizat dezvoltarea de solutii pentru reducerea consumului de energie si al emisiilor de carbon, anvelopele MICHELIN ENERGY™ E-V integreaza astazi cele mai avansate tehnologii Michelin pentru a asigura o mobilitate ecologica si sigura, exact ceea ce ofera Renault ZOE.

Ce rol joaca anvelopa In optimizarea autonomiei de functionare a vehiculelor electrice?
Anvelopa joaca un rol cheie In consumul de energie al vehiculului. Anvelopele sunt responsabile pentru aproximativ 30% din consumul de energie In cazul vehiculelor cu transmisie electrica. La fiecare rotatie, anvelopa se deformeaza atunci cand intra In contact cu solul. In timp ce structura anvelopei se deformeaza, compusii acesteia se incalzesc si o parte din energia transmisa de motor se pierde. Prin reducerea incalzirii compusilor anvelopei se diminueaza si consumul de energie. Dar tehnologiile dezvoltate de Michelin nu se opresc aici. La rulare, anvelopa MICHELIN ENERGY™ E-V se incalzeste foarte putin, asigurand astfel reducerea consumului de energie, dar, la franare, cauciucul din suprafata de contact se incalzeste rapid, ceea ce duce la scaderea distantei de franare. 

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii