Bucureşti, 25 aprilie 2012 – Site-ul american specializat wardsauto.com a ales pentru al doilea an consecutiv cele mai bune 10 interioare auto ale anului. Printre modelele alese se află şi noua Mazda CX-5 datorită „abordării simple şi îndrăzneţe”. Criteriile folosite de editorii WardsAuto sunt bazate pe ergonomie, siguranţă, selecţia materialelor, estetică şi valoarea totală. În plus, editorii au evaluat şi interfaţa şofer-maşină pentru a determina cât de eficient sunt comunicate informaţiile către şofer.

Habitaclul CX-5 întâmpină pasagerii cu finisaje premium ce includ materiale plăcute la atingere pe panoul de bord şi pe interiorul uşilor care contrastează cu spiţele volanului şi mânerele portierelor cromate. În acelaşi timp şoferul beneficiază de o senzaţie crescută de sportivitate prin intermediul configuraţiei interiorului, care oferă impresia unui cockpit, şi al scaunului reglabil electric care asigură un suport lateral ridicat dar şi confortul necesar drumurilor lungi. Un alt element definitoriu al interiorului este ergonomia, atât în ceea ce priveşte comenzile de pe consolă, cât şi volanul sau noul commander, care permite controlul mai uşor al diferitelor funcţii ale maşinii.

Pasagerii locurilor din spate au la dispoziţie cele mai mari spaţii din clasă la nivelul picioarelor şi genunchilor, în timp ce spaţiul pentru şolduri şi umeri se situează tot în topul segmentului. La capitolul spaţiu, noul CX-5 se remarcă şi prin numeroase locuri de depozitare, precum şi un portbagaj generos cu un volum de 503l cu bancheta spate în poziţie normală şi 1.620l cu spătarele rabatate. Rabatarea se efectuează foarte uşor, graţie sistemului Karakuri 40:20:40, specific Mazda, care reduce toată operaţiunea la acţionarea unor simple manete din portbagaj. Acelaşi sistem Karakuri prevede ca polita care acoperă zona bagajelor să se ridice odată cu uşa portbagajului, oferind o suprafaţă de încărcare foarte mare şi asigurând totodată protecţia temperaturii ambientale din habitaclu.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii