Michelin le ofera tinerilor soferi o experienta unica pe Facebook: concursul de educatie rutiera Tom European Tour. www.facebook.com/tomeuropeantour 

Adoptand o abordare originala asupra securitatii rutiere, Grupul Michelin a organizat un concurs pe Facebook pentru tinerii soferi. Victime principale ale accidentelor rutiere, tinerii, sunt de doua ori mai predispusi sa fie implicati in accidente decat soferii mai varstnici si mai experimentati. In fiecare an, in Uniunea Europeană sunt ucisi, in medie, aproape 5000 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. In acelasi timp, din moment ce aproape 80% dintre tinerii europeni cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani folosesc in mod curent platformele de socializare online, Facebook reprezinta o alegere logica pentru cresterea gradului de constientizare asupra securitatii rutiere.

Numit Tom European Tour, jocul ii invita pe tinerii care conduc – sau invata sa conduca – sa calatoreasca, in pielea unui personaj virtual numit Tom, prin 7 tari. Astfel, din 17 aprilie pana pe 8 iunie 2012, utilizatorii pot urmari si impartasi cu ceilalti aventurile lui Tom prin Marea Britanie, Franta, Germania, Polonia, Ungaria, Romania si Spania. In fiecare etapa a calatoriei, participantii vor raspunde la intrebari sau vor lua parte la un joc care va atinge principalele aspecte ale securitatii rutiere, precum respectarea semnelor de circulatie si a legislatiei rutiere, anticiparea riscurilor, pastrarea vigilentei, respectarea limitei de viteza, consumarea bauturilor in timpul condusului si adaptarea la conditiile meteorologice. Participantii cu cel mai bun scor vor primi, simbolic, un permis de conducere pentru fiecare tara vizitata. Castigatorul jocului va fi ales in urma unei trageri la sorti si va primi un Citroën C1.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

2 comentarii

  1. Destul de interesanta initiativa, citisem cateva comentarii pe Facebook cu locurile pe unde a vizitat Tom. Ultima data era prin Ungaria.

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost un lucru apreciabil. Sunt in domeniu si stiu cat inseamna sa le oferi si tinerilor o mica sansa.

    RăspundețiȘtergere