Bucureşti, 16 mai 2012  - Mean Green, cel mai rapid camion hibrid din lume, a doborât două recorduri de viteză pe anvelope Goodyear. Pe 27 aprilie 2012, la Wendover Airfield în Utah, Statele Unite ale Americii, camionul costruit de Volvo, care este deţinut şi condus de Boije Ovebrink, a spart recordurile la două categorii internaţionale de viteză. Noile recorduri sunt pentru un kilometru cu start de pe loc (două treimi dintr-o milă), un record deţinut de un alt camion hibrid, şi pentru un kilometru cu start lansat.[1].

Rezultatele provizorii[2] au fost:-
  • 1 kilometru de pe loc – 153.252 km/h (95.245 mph) (record anterior 152.253 km/h (94.605 mph)
  • 1 kilometru cu start lansat – 236.577 km/h (147.002 mph) (record anterior 218.780 km/h (135.943 mph))

Mean Green dezvoltă 2.100 cai putere (1,566 kW) şi un cuplu motor de aproape 6,770 Nm – din aceştia, 200 cai putere (149 kW) şi un cuplu de 1.198 Nm vin de la motorul electric. Aerodinamica joacă, de asemenea, un rol vital în stabilirea unui record de viteză, iar designerii de la Volvo au selectat o cabină de tip VN nord-americană şi au sculptat forma aerodinamică optimă pentru camion.

Anvelopele capabile să reziste la presiuni enorme sunt esenţiale, iar Goodyear a lucrat îndeaproape cu cei de la Volvo la acest proiect şi la dezvoltarea unor anvelope speciale pentru Mean Green. Accelerarea de la zero la 100 km/h în 4 secunde este ceva impresionant şi pentru o maşină, şi cu atât mai mult pentru un camion cu o greutate de 6 tone. Dar aceasta este cifra pe care a obţinut-o Boije Overbrink în încercarea sa reuşită de a doborî un record mondial şi a făcut-o cu anvelope Goodyear. Acestea sunt făcute manual şi au la bază carcasele anvelopei de camion 495/45R22.5 Marathon pentru distanţe lungi, capabile să suporte forţa unui cuplu motor enorm şi viteze foarte mari, precum cele pe care le dezvoltă Mean Green. 

Despre Goodyear
Goodyear este una  din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 73.000 de angajaţi şi îşi fabrică produsele în 54 de unităţi de producţie în 22 de ţări peste tot în lume. Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio şi Colmar-Berg, Luxemburg se luptă să dezvolte produse şi servicii de ultimă generaţie care stabilesc noi standarde tehnologice şi de performanţă în industrie.

Gama de anvelope a Goodyear Dunlop Europa pentru vehicule comerciale, autobuze şi remorci include peste 400 de anvelope diferite acoperind 55 de dimensiuni. Mulţi dintre producătorii de vehicule comerciale de top din lume aleg ca echipare originală anvelopele Goodyear, incluzând aici DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania şi Volvo. Goodyear furnizează de asemenea anvelope pentru toţi producătorii importanţi de remorci. Cu sistemul Fleet First, care include reţeaua de service TruckForce, asistenţa rutieră ServiceLine 24h, sistemul de Mobilitate şi de Internet FleetOnlineSolutions, dar şi tehnologiile pentru Retratare de la Goodyear, Goodyear asigură cea mai largă gamă de servicii dedicate service-ului din industrie.

Pentru mai multe informaţii despre Goodyear şi produsele sale, vizitaţi www.goodyear.com.

Sursa: Goodyear Romania

[1] 1 kilometru de pe loc – Camionul ia startul de la un punct prestabilit,parcurge cei 1000 de metri ai cursei într-o direcţie şi apoi în cealaltă direcţie. Viteza medie din cele două alergări este notată ca fiind viteza oficială reţinută. 1 kilometru cu start lansat – Camionul este în mişcare înainte de a parcurge cei 1000 de metri prestabiliţi ai cursei în ambele direcţii.
[2] Noile recorduri mondiale sunt subiectul recunoaşterii FIA, care va avea loc într-un termen de 30 şi 60 de zile.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii