Trei milioane de autovehicule produse.
Modelul aniversar este o Fabia GreenLine, de culoare albă.
Popularul autovehicul compact se află la generaţia a treia de modele şi este încununat de succes încă din 1999.
ŠKODA Fabia contribuie în mod semnificativ la Strategia de Creştere 2018 a mărcii.

Mladá Boleslav, mai 2012 – ŠKODA a produs autovehiculul Fabia cu numărul trei milioane. Astăzi, autovehiculul aniversar – o Fabia albă GreenLine – a  ieşit de pe linia de asamblare de la principala fabrică a mărcii, din Mladá Boleslav. Această Fabia, în versiunea sa deosebit de eficientă, dar şi ecologică, a fost comandată de către un client german.

Popularul autovehicul compact, al producătorului auto ceh, a intrat pe piaţă în 1999. În total, au fost produse: 1.788.063 autovehicule ŠKODA Fabia din prima generaţie şi alte 1.211.937 autovehicule ŠKODA Fabia din cea de-a doua generaţie. Astfel încât, ŠKODA Fabia este unul dintre cele mai de succes modele ale mărcii, după ŠKODA Octavia. Numai în 2011, livrările modelului Fabia către clienţi au crescut, la nivel mondial, cu mai mult de 16%, la aproximativ 267.000 de unităţi. Deci, vânzările pentru modelul Fabia reprezintă mai mult de un sfert din totalul vânzărilor mărcii la nivel mondial.  

“ŠKODA Fabia are o contribuţie importantă în povestea de succes de până acum a mărcii şi joacă, de asemenea, un rol central în Strategia noastră de Creştere 2018,” susţine  preşedintele consiliului de administraţie, Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. “Cu treisprezece ani în urmă, autovehiculul a marcat o altă piatră de hotar pentru compania noastră, fiind atunci a treia serie de modele a acelor timpuri. De atunci, am produs nu doar trei milioane de autovehicule Škoda Fabia, dar, de asemenea, am reuşit să multiplicăm de mai mult de două ori cifrele anuale de vânzări, pentru întreaga gamă de modele. Aceste cifre sunt o mărturie expresivă a succesului modelului pe pieţele internaţionale, dar şi a dezvoltării mărcii," a continuat Vahland.

În prezent, ŠKODA Fabia este produsă în Republica Cehă, China, Rusia şi India şi este vândută în aproximativ 103 ţări, la nivel mondial. Începând cu anul 2007, ŠKODA oferă autovehiculul compact şi în versiunea ecologică GreenLine. Mulţumită inovaţiilor tehnice, precum sistemul Start-Stop şi funcţia de recuperare a energiei de frânare, ŠKODA Fabia GreenLine are un consum de doar 3,4 litri de motorină la 100 de kilometri. Emisiile CO2  ale modernei motorizări diesel, de 1.2 TDI CR DPF / 55 kW ajung la doar 89 g/km.

ŠKODA Fabia, în cele două versiuni, hatchback şi combi, a furnizat, de asemenea, în repetate rânduri, baza pentru modele speciale atractive. Astfel, în 2011, ca omagiu pentru succesele înregistrate de marcă în motorsport, ŠKODA a lansat pe piaţă versiunea sportivă Fabia Monte Carlo. Iar cu autovehiculul de raliuri ŠKODA Fabia Super 2000, ŠKODA Motorsport a obţinut victoria atât la Campionatul Mondial de Raliuri, cât şi la campionatul Intercontinental Rally Challenge IRC în 2011.

Prima generaţie ŠKODA Fabia a avut premiera în 1999 şi a fost produsă timp de opt ani. Cea de-a doua generaţie a acestei maşini compacte a fost prezentată pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva, în 2007. Autovehiculul a început să fie vândut în aprilie 2007, mai întâi în versiunea hatchback, care a fost apoi urmată de versiunea combi. Ambele versiuni de caroserie au avut un facelift, la începutul anului 2010.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii