Când e timpul pentru inspecţia tehnică anuală, Suzuki impresionează cu Splash.

Reputatul site honestjohn.co.uk a publicat o analiză a 24,5 milioane de inspecţii tehnice anuale realizate de către Departamentul de Transport al Guvernului Britanic, care a relevat faptul că, dintre automobilele care se vând în mai mult de 1.000 de exemplare anual, Suzuki Splash este modelul cu cea mai mare rata de trecere a primei inspecţie a Departamentului de Transport. Această inspecţie se face după primii trei ani de utilizare. Splash a înregistrat o rată de trecere a primului set de teste de 90%. Totodată, Suzuki mai are două modele între primele 10 clasate maşini din acest top. Acestea sunt Jimny şi Grand Vitara, care au obţinut rate de trecere de 89%, respectiv 88%. 

Datele analizate de honestjohn.co.uk au fost raportate în intervalul 1 octombrie 2010 şi 30 septembrie 2011, iar toate modelele din gama Suzuki care au ajuns la trei ani de rulare au obţinut rate de trecere a testului de cel puţin 85%, ceea ce reconfirmă fiabilitatea şi costurile de utililizare reduse pe care le oferă gama Suzuki. La micul procent de exemplare Suzuki care nu au trecut inspecţia, cea mai frecventă defecţiune care a cauzat nerespectarea baremului impus de test a fost doar câte un bec ars. 

Dintre cele 24,5 milioane de fişe analizate, 1,7 milioane au aparţinut automobilelor înmatriculate în 2008. Iar Suzuki a ocupat locul secund în topul general al constructorilor. 

Splash este modelul de tip mini MPV produs de Suzuki şi este disponibil în două variante de motorizare pe benzină, cu capacităţi de 1 litru (68 CP) sau 1,2 litri (94 CP). Acestea înregistrează consumuri de combustibil foarte reduse. Cel de 1 litru are un consum mediu de combustibil de 4,7 l/100 km şi emite 109g CO2/km, iar cel de 1,2 litri consumă în medie 5,1 l/100 km şi emite 118g CO2/km. 

Deşi masoară putin peste 3,7 m în lungime, Splash poate acomoda în confort cinci persoane adulte sau poate fi util în transportarea bagajelor, mulţumită capacităţii sale de încărcare de 537 litri, atunci când se rabatează locurile din spate.

Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii