informatii auto
Ampera este automobilul electric de pasageri nr.1 din Europa, cu peste 20 la sută cotă de piaţă.
Cel mai bine vândut în pieţe cheie, inclusiv Olanda, Germania şi Elveţia.

Rüsselsheim. Ampera, autovehiculul electric revoluţionar de la Opel, este cel mai bine vândut automobil electric de pasageri din Europa, conform cifrelor de vânzări din luna mai 2012. Cu o cotă de peste 20 la sută din segmentul european, premiatul Ampera şi-a depăşit toţi rivalii.

"Suntem mândri că suntem numărul unu în Europa. Datele noastre de vânzări şi reacţiile clienţilor confirmă că suntem cu siguranta pe drumul cel bun cu Ampera ", spune Enno Fuchs, Directorul Opel pentru e-mobilitate. "În special pe pieţele cu stimulente guvernamentale, cum ar fi Olanda, ne-am comportat foarte bine."

În Olanda, Ampera a luat mai mult de 77 la sută din cota de piaţă a modelelor EV de pasageri în luna mai, ceea ce îl face liderul de necontestat al segmentului său, în condiţiile în care restul concurenţilor au procente dintr-o singură cifră. Media cotei de piaţă de la începutul anului până în prezent a fost de mai mult de 50 la suta pentru modelul Ampera în Olanda, subliniind popularitatea continuă a acestuia. Bazat pe cele mai recente cifre disponibile, Ampera este, de asemenea, automobilul electric de pasageri cel mai bine vândut şi în Germania, cu o cotă de piaţă de mai mult de o treime şi în Elveţia, cu 44 la sută.

Ampera a câştigat mai mult de 50 de premii naţionale şi internaţionale, inclusiv "Maşina Anului 2012" şi premiul "Maşina Verde a Anului 2011". A primit, de asemenea, premii pentru siguranţă, cum ar fi maximul de 5 stele atribuite de Euro NCAP.

Bateria litiu ion de 16 kWh pune în mişcare motorul electric al Ampera, de 111kW/150 CP. În funcţie de stilul de conducere şi de condiţiile de drum, distanţe între 40 şi 80 km pot fi acoperite în modul operat de baterie, fără emisii. În modul autonomie extinsa, care activeaza ori de câte ori bateria a atins starea minimă de încărcare, puterea este furnizată de un generator acţionat de un motor pe benzina de 1.4 litri 63 kW/86 CP. Autonomia extinsă permite o distanţă de conducere totală de peste 500 de kilometri fără realimentare.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii