stiri auto
Consum de carburant şi emisii de COreduse cu până la 9%.
Movano este disponibil cu noi sisteme infotainment integrate.

Rüsselsheim. Movano, autovehiculul comercial uşor versatil şi de succes de la Opel, consumă chiar mai puţin, este mai sigur şi mai confortabil datorită mai multor îmbunătăţiri aduse motorizărilor şi sistemelor infotainment integrate. Cei mai mulţi clienţi care achiziţionează autovehicule comerciale şi îşi petrec întreaga zi de lucru în autovehicul pot beneficia acum de un Movano care este chiar mai bine echipat pentru a funcţiona ca un birou pe roţi. Consumul de carburant este mai redus ca niciodată, un aspect cheie pentru cei care au şi-şi conduc propria afacere şi pentru care cheltuielile operaţionale reprezintă o prioritate. Modelul Movano asigură cea mai mare varietate de variante de caroserie de pe piaţa autovehiculelor comerciale, oferind un model potrivit pentru practic fiecare tip de utilizare specific clientului. Această gamă include variantele panel van (disponibile în 4 lungimi şi 3 înălţimi ale acoperişului), combi, crew van, autoplatformă, autoşasiu şi crew cab, precum şi numeroase conversii din fabrică - inclusiv basculantă, dropside, box body şi autobuz. Astfel, există o variantă de Movano pentru fiecare nevoie individuală.

Motorul 2.3 CDTI al modelului Movano a beneficiat de mai multe optimizări. Versiunile de 74 kW/100 cp şi 92 kW/125 cp sunt disponibile standard cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză. Modificările aduse pompelor de ulei şi de direcţie, uleiul de transmisie, sistemele de comandă electrice şi pneurile cu rezistenţă redusă la rulare contribuie la reducerea semnificativă atât a consumului de carburant, cât şi a emisiilor de COpentru toate variantele de motorizare, trenuri de rulare şi tipurile de caroserie. De exemplu, în cazul modelului Movano cu motor de 100 cp sau 125 cp, tracţiune pe puntea faţă şi caroserie tip panel van (lungime 5048 mm, înălţime 2496 mm), consumul de carburant şi emisiile de COau fost reduse cu 9%, având în prezent o valoare de doar 7,8 l/100 km, respectiv 205 g/km. Variantei Combi cu tracţiune pe puntea faţă cu 9 locuri pentru transportul de pasageri (lungime 5048 mm, înălţime 2307 mm) i s-au adus îmbunătăţiri similare, aceasta având în prezent un consum de carburant şi un nivel al emisiilor de COcu 7% mai mici (190 g/km, 7,2 l/100 km) faţă de predecesorul său, atât cu motorul de 100 cp, cât şi în cazul celui de 125 cp.

Pentru a spori nivelul de confort şi siguranţa la bord, toate sistemele infortainment ale modelului Movano dispun acum de conexiuni Bluetooth şi USB. Acest lucru înseamnă că şoferul unui autovehicul Movano care doreşte să vorbească la telefon pe traseu poate face acest lucru într-o manieră sigură, hands-free, iar ceilalţi ocupanţi se bucură, de asemenea, de posibilitatea de a asculta şi de a-şi controla dispozitivele MP3 prin intermediul mufei USB integrate. Funcţia este acum disponibilă în cazul tunerului radio de bază şi cu două dintre unităţile radio/CD mai avansate. Două dintre tunerele disponibile sunt prevăzute cu un afişaj uşor de utilizat şi de citit, situat în centrul panoului de instrumente al unităţii radio/CD şi îi permit şoferului să navigheze prin mai multe meniuri de infotainment cu ajutorul unor comutatoare şi butoane, în timp ce CD15 BT USB şi unitatea cea mai bună din gamă (CD35 BT USB) dispun, de asemenea, de comenzi pe coloana de direcţie, permiţându-i şoferului să rămână mereu cu mâinile pe volan. Cel mai bun tuner radio din gamă include şi un afişaj la distanţă care sporeşte siguranţa şi confortul, astfel încât şoferul nu trebuie să se aplece pentru a ajunge la tuner. Acest lucru reprezintă o îmbunătăţire semnificativă în ceea ce priveşte siguranţa în timpul conducerii. Cu această unitate este disponibil opţional şi un sistem de navigaţie cu card SD pe baza sistemului TomTom.

stiri auto
Cele mai recente cifre de vânzări pentru întreg anul 2011 indică o creştere semnificativă a numărului de autovehicule Movano vândute faţă de anul precedent. Toate pieţele cheie precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Belgia şi Olanda au contribuit la o creştere medie semnificativă la nivel european, de 70%. În 2012 se estimează că cifra de vânzări pentru modelul Movano va continua să crească.

Modelul Opel Movano oferă tehnologii inovatoare şi un nivel excelent de funcţionalitate şi rentabilitate. Cabina aduce materiale şi suprafeţe de înaltă calitate şi rezistente, o vizibilitate panoramică excelentă şi o gamă de compartimente de depozitare practice. Aceasta dispune, de asemenea, de scaune cu reglare multiplă şi de o coloană de direcţie reglabilă în înălţime pentru ca fiecare şofer să se poată bucura de o poziţie de conducere confortabilă. Pe lângă capacitate şi dimensiuni, ergonomia şi funcţionalitatea joacă un rol important în ceea ce priveşte furgoanele cu sarcină utilă mare.

Noul Opel Movano este extrem de practic în utilizarea zilnică şi este disponibil atât cu tracţiune pe puntea faţă, cât şi cu tracţiune pe puntea spate.

Modelele cu tracţiunea pe puntea faţă dispun de un prag de încărcare jos pentru acces fără dificultăţi la zona de încărcare, iar uşile laterale glisante şi cele spate cu deschidere largă spre lateral asigură un nivel maxim de confort la încărcare şi descărcare. Variantele cu tracţiune pe puntea spate asigură o tracţiune sporită pe traseele neasfaltate şi o capacitate de tractare sporită, în timp ce variantele cu roţi duble pe puntea spate şi diferenţial autoblocabil disponibil opţional pot fi comandate pentru a îmbunătăţi suplimentar tracţiunea, o opțiune extrem de utilă pentru companiile de construcţii.

Uşile spate ale modelului Movano au un unghi de deschidere de 180 de grade, fiind, de asemenea, disponibilă opţional o versiune cu deschidere de 270 de grade. Uşa laterală glisantă pentru încărcare disponibilă standard are o lăţime maximă de 1270 mm (1050 mm pentru versiunile cu ampatament scurt), permiţând încărcarea laterală a europaleţilor şi o înălţime maximă de 1780 mm. Încărcarea prin spate este facilitată de o deschidere largă, de 1580 mm, a uşii spate şi de o înălţime maximă de până la 1820 mm, precum şi de lăţimea de încărcare sporită, de 1380 mm, între pasajele roţilor. Părțile laterale drepte ale caroseriei asigură eficienţă din punct de vedere al spaţiului.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii