stiri auto
Satu Mare, 5 iunie 2012. Astăzi, compania ContiTech Fluid Automotive România, subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, prezintă implementarea modulului NaWi Plus al proiectului Fabrica de Ştiinţe în Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare. ContiTech Carei este angajat activ în promovarea tinerelor talente şi educaţia în matematică, IT, ştiinţele naturii şi tehnologie (MINT), prin parteneriatul educativ format cu Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” şi Şcoala Nr. 1 din Carei.

Concernul Continental este membru al Wissensfabrik (Fabrica de Ştiinţă) din 2010, aceasta fiind o organizaţie nonprofit, înfiinţată în 2005, în Germania cu scopul de a stârni interesul copiilor pentru ştiinţele naturii şi tehnologie, printr-un mod de educare interactiv, bazat în primul rând pe experimente. Wissensfabrik a implementat în 2011 primul modul în afara Germaniei, în judeţul Satu Mare prin colaborarea companiei ContiTech Carei cu  cele două şcoli cu predare în limba germană din judeţ. Continental sponsorizează şcolile cu truse pentru tehnologie, ştiinţe şi expertiză.

Primul modul implementat în cele două şcoli este "NaWi - Science - How Does That Work", dezvoltat pentru clasele primare şi se axează pe extinderea cunoştinţelor elevilor pentru ştiinţele naturii prin experimente legate de apă-aer-alimente.

Înainte de a da startul proiectului, profesorii au primit un manual de pregătire şi au fost instruiţi de reprezentanţii ContiTech Carei, care sunt familiarizaţi cu trusele de experimente furnizate de Institutul de predare a chimiei din cadrul Universităţii Frankfurt/Main, ZLN şi Universitatea din Dortmund.

,,Elevii şcolilor primare sunt într-o etapă de formare, fiind un moment prielnic pentru a introduce aceste materii de studiu. În acest mod, le trezim curiozitatea şi entuziasmul de la o vârstă fragedă. În acelaşi timp şi profesorii beneficiază de acest ajutor, deoarece materialele pot fi integrate în lecţii şi se potrivesc curriculei. Prin implementarea modulului NaWi Plus dorim să aprofundăm colaborarea de succes existentă între compania noastră şi şcolile cu predare în limba germană din judeţ”, a explicat Rafael Mansurov, directorul ContiTech Carei.

Implementarea următorului modul, numit NaWI Plus a început în februarie 2012 şi include experimente bazate pe subiectele foc, protecţia mediului şi reciclare, precum substanţe şi caracteristicile lor. Acest proiect a fost creat pentru clasele IV-VII, şi trece de la extinderea cunoştinţelor la defalcarea proprietăţilor chimice, fizice şi calităţilor biologice, ca şi subiecte incadrate în curriculă.

,,Am deschis porţile Fabricii de  Ştiinţe. Începem să ne luminăm chiar înainte de a cunoaşte în detaliu secretele naturii. Vom fi mai bine pregătiţi să desfăşurăm de-a lungul anilor de şcoală acţiuni şi activităţi practice, care să ne ajute să devenim cu adevărat prieteni şi susţinători ai unei naturi sănătoase” a declarat profesorul Bednar Niste Brunno, de la Liceul German „Johann Ettinger” din Satu Mare.

Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape  575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent peste 10.500 de angajaţi în România.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii