stiri auto
Cei doi piloti vor concura pentru echipa Sainteloc Racing.
Debut pe macadam cu modelul Peugeot 207 S2000.
Lista pentru inscrieri este deschisa pana pe 6 iulie.

Irlandezul Craig Breen si francezul Mathieu Arzeno, pilotii echipei Sainteloc Racing, si-au anuntat deja prezenta la Raliului Sibiului Romania, etapa  a opta  din Intercontinental Rally Challenge (IRC). Ambii piloti vor lua startul cu modelul Peugeot 207 S2000.

stiri auto
Craig Breen, campionul World Rally Academy, are programata anul acesta participarea la cinci etape din Intercontinental Rally Challenge, iar Raliul Sibiului Romania face parte din programul pilotului irlandez. Craig Breen, 22 ani, a inceput sezonul in Irlanda, unde a terminat pe locul 5, dupa care a luat startul in Turul Corsicii si s-a clasat pe locul 6. Inaintea etapei pe macadam de la Sibiu, irlandezul va mai lua startul in doua etape pe asfalt: Targa Florio-Rally Internazionale Di Sicilia si Geko Ypres Rally. „Am inclus in campania mea patru etape pe asfalt si dupa ce Mecsek Rally a iesit din calendar am decis sa luam startul in Romania. Astept cu nerabdare aceasta etapa pentru ca este primul meu raliu cu Peugeot pe macadam. In plus, Raliul Sibiului Romania este unul complet nou pentru mine si va trebui sa ma acomodez si cu acest lucru, dar as vrea ca ultima mea etapa alaturi de echipa Sainteloc sa fie una de succes”, a spus Craig Breen.

stiri auto
Si pentru Mathieu Arzeno participarea in Raliul Sibiului Romania reprezinta prima aparitie pe macadam cu modelul Peugeot 207 S2000 . Francezul, 25 de ani, a avut o cariera de 8 ani in cursele de circuit dupa care, din 2009, a trecut la raliuri si a concurat in etapele din Campionatul National al Frantei si Campionatul Mondial de Raliuri. „Nu am mai pilotat niciodata pe macadam cu Peugeot, dar sunt sigur ca va fi o experienta interesanta si am incredere in potentialul meu. Acum concurez in Citroen Racing Trophy Franta pe asfalt si macadam, cu modelul Citroen DS3 R3, iar pe ultimele etape de macadam am demonstrat ca pot fi foarte rapid. Sunt sigur ca asa va fi si la Sibiu. Am vorbit cu Jean Pierre Nicolas, managerul IRC care a fost pe probele incluse in Raliul Sibiului Romania si mi-a spus ca sunt foarte frumoase, iar atmosfera este ca cea din Toscana. De abia astept sa descopar aceasta tara, sa cunosc oameni noi si sa particip la raliu cu masina echipei Sainteloc si cu sustinerea Pirelli si Peugeot Sport. Pachetul este perfect, deci totul va fi bine si in cursa, sunt sigur de asta”, a spus si Mathieu Arzeno.

Raliul Sibiului Romania, etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge, se va desfasura anul acesta in perioada 19 – 21 iulie si conteaza ca etapa a 5-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop si este si etapa eveniment in FIA European Rally Cup. Inscrierile pentru aceasta etapa, incepute in luna iunie, se vor incheia pe data de 6 iulie, cu doua saptamani inaintea startului oficial.

Sursa: Berti Panaiot
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii