stiri auto
Echipajul Napoca Rally Academy este pe 3 in IRC Production Cup.
Inca o victorie de proba speciala in Raliul Targa Florio.
Marco Tempestini este hotarat sa atace pana la final.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat ziua a doua din Raliul Targa Florio pe podium in IRC Production Cup. Chiar daca la jumatatea zilei a pierdut timp din cauza unor probleme tehnice, Marco Tempestini a revenit in forta si a terminat ziua cu inca o victorie de proba speciala.

Sase probe, cate trei treceri pe specialele Targa si Collesano, si ceva mai mult de 80 de kilometri. Asa a aratat programul zilei secunde din Raliul Targa Florio, etapa a cincea din Intercontinental Rally Challenge. Dupa victoria din super speciala, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au inceput ziua a doua ceva mai prudent. „Suprafata este foarte alunecoasa, dar nu in toate virajele. Trebuie sa ai o incredere foarte mare in masina si in setarile pe care le-ai ales. Pe prima proba a fost ok, dar pe a doua am avut mici probleme si am pierdut cel putin zece secunde”, a spus Tempestini in primul parcul de service.

Echipajul Napoca Rally Academy nu a fost ocolit de probleme nici in Sicilia. Dupa speciala a patra sistemul de racire nu a mai functionat in parametri, iar acest lucru a influentat timpii de pe speciala Collesano. „Proba incepe la o altitudine de 500 metri si ajunge la peste 1000 metri. Ultimii doi – trei kilometri sunt in panta si pe aceasta zona motorul masinii intra in protectie si nu am putut obtine un timp mai bun. Sunt putin suparat pentru ca nici aici nu am scapat de probleme, dar important este ca am ramas in cursa”, a spus Marco Tempestini.

Finalul zilei a fost unul mult mai bun. Dupa ce problema a fost rezolvata in ultimul parc de service, Marco Tempestini au reusit sa castige speciala a sasea si au terminat ziua pe podium la IRC Production Cup. „Finalul zilei a fost mult mai bun si am reusit sa castigam inca o proba speciala. Sambata, in ultima zi, mergem sa castigam cat mai multe probe. Rendina si Consani, pilotii din fata noastra, sunt foarte rapizi si aceasta este singura noastra sansa. Trebuie sa mergem tare daca vrem sa adunam mai multe puncte aici si vom incerca asta sambata”, a spus Marco Tempestini, la finalul zilei a doua din Raliul Targa Florio.

Sambata, in ziua a doua a Raliului Targa Florio, echipajul Napoca Rally Academy mai are de parcurs 68,4 kilometri impartiti in 4 probe speciale. „Vor fi doua treceri pe specialele Cefalu’si Castelbuono. Este dificil sa ai o dictare buna dupa doar doua treceri la recunoasteri, dar am incredere ca totul va fi ok. Este important sa ne intram in ritm inca de la inceput si sper sa obtinem cat mai multe puncte aici”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

Sursa: Berti Panaiot
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii