stiri auto
Opel este primul producător de autovehicule care pune la dispoziţie date preselectate referitoare la autovehicul.
Aplicaţia unică OPC Power App îşi face debutul în cadrul noului Astra OPC (206 kW/280 cp).
Numeroase aplicaţii: de la presiunea de supraalimentare a motorului până la timpii pe tur pentru fanii OPC cu cunoştinţe tehnice.

Rüsselsheim.  Opel împărtăşeşte pasiunea pentru tehnologie cu clienţii săi, fiind primul producător de autovehicule care le oferă acces la date preselectate via magistrala CAN (Controller Area Network) şi le pune la dispoziţie direct pe iPhone, unde pot fi afişate şi analizate ulterior. Magistrala CAN este sistemul central care uneşte şi conectează toate unităţile de comandă electronice ale autovehiculului.

Acum, utilizatorii de smartphone-uri Apple pot descărca noua aplicaţie OPC PowerApp din AppStore la preţul de numai 0,79 euro, aceasta permiţându-le să acceseze datele via magistrala CAN. Aplicaţia inovatoare este lansată în premieră mondială în cadrul modelului Astra OPC cu o putere de 206 kW/280 cp - vârful de lance sportiv al gamei de autovehicule compacte Opel.

Magistrala CAN uneşte semnalele primite din diferite zone ale autovehiculului. Până acum, doar atelierele auto foarte specializate puteau accesa aceste informaţii, cu ajutorul programelor specializate. Însă acum, Opel oferă pasionaţilor de autovehicule şansa de a primi date selectate referitoare la performanţă prin intermediul aplicaţiei OPC PowerApp. Aceasta deschide o lume complet nouă pasionaţilor de autovehicule care îşi doresc tehnologie de ultimă oră. 

Distracţia oferită de aplicaţia OPC PowerApp nu se termină după ce opriţi motorul. Aveţi la dispoziţie până la şaizeci de tipuri de date, inclusiv presiunea de supraalimentare a motorului, poziţia clapetei de acceleraţie, acceleraţia laterală şi cuplul motorului, care sunt disponibile în timp real pe iPhone, iar acestea pot fi memorate şi comparate apoi cu datele prietenilor. Cronometrul pentru timpul pe tur conectat la GPS este apreciat de pasionaţii curselor auto, spre exemplu cei care utilizează circuitul legendar de la Nürburgring şi vor să-şi analizeze şi să-şi îmbunătăţească performanţele pe secţiunea Nordschleife.

Astfel, pot fi analizate punctele de frânare şi vitezele pe diferite secţiuni. În plus, puteţi măsura forţele de gravitaţie în interiorul unor anumite viraje. 

Pentru a valorifica la maxim multitudinea de funcţii oferite de OPC PowerApp, clienţii pot comanda o cutie neagră sau un dispozitiv de comandă pentru smartphone, acestea putând fi instalate în spatele panourilor interioare. Aceste echipamente pot fi instalate din fabrică sau ulterior, la cerere, la reprezentanţele auto Opel. Modulul este conectat direct la magistrala CAN a autovehiculului şi transmite datele către iPhone la o frecvenţă de 30 Hertz, echivalentul timpului real. Poate fi instalat şi un suport FlexDock pentru iPhone, disponibil opţional, pentru a oferi acces şi vizibilitate şi mai bune la datele PowerApp. Astfel, telefonul mobil devine un instrument suplimentar în habitaclu, înregistrând toate datele.

Pentru utilizator sunt disponibile şapte moduri diferite pentru afişaj cu logo-ul şi culorile OPC, inclusiv un instrument analog, un instrument de măsurare a forţei gravitaţionale, un afişaj digital şi indicatorul de supra/sub-virare, o histogramă, un grafic liniar şi o hartă. OPC PowerApp este compatibilă cu modelele iPhone (începând cu generaţia a treia), iPad 2 şi iPod Touch şi va fi disponibilă şi pentru sisteme android începând cu anul 2013.

Noul Opel Astra OPC (Opel Performance Center) este modelul cel mai puternic din oferta Opel de autovehicule compacte. Acesta a avut premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva şi va fi lansat pe piaţă în vara acestui an. Modelul Astra OPC are un motor pe benzină de 2 litri, cu turbocompresor şi sistem de injecţie directă, ce dezvoltă o putere de 206 kW/280 cp şi generează un cuplu maxim de 400 Nm. Acest centru de putere asigură modelului Astra OPC o viteză maximă de 250 km/h. Niciun autovehicul Astra de până acum nu a fost atât de rapid. Şasiul de înaltă performanţă, cu amortizoare adaptive şi suspensia HiPerStruts (High Performance Struts) vă oferă o experienţă de conducere dinamică, în timp ce frânele Brembo fac faţă chiar şi în condiţii extreme.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii