Mihai Marinescu
La doar patru zile după victoria obţinută duminica trecută la Brands Hatch în Marea Britanie, Mihai Marinescu a rulat pentru prima dată pe circuitul Paul Ricard în cadrul antrenamentelor libere ale Formulei 2. Circuitul din Provance, situat la 50 de km est de Marseilles, este o destinaţie nouă pentru campionatul considerat pepinieră pentru Formula 1 şi este deţinut de boss-ul acesteia Bernie Ecclestone. Se aşteaptă ca de anul viitor aici să se desfăşoare Marele Premiu al Franţei din Marele Circ.

Pilotul braşovean va avea de gestionat la Paul Ricard un weekend extrem de dificil, aceasta fiind locaţia unde se întâlnesc cele mai ridicate temperaturi din întregul calendar al Formulei 2. Dacă în luna iunie (weekendul de la Spa-Francorchamps, Belgia) şi în urmă cu o săptămână (Brands Hatch, Marea Britanie) temperatura aerului la ora curselor nu a depăşit 22 de grade Celsius, sâmbăta şi duminica aceasta piloţii vor urca în monopost la temperaturi ce depăşesc 35 de grade C. Mihai Marinescu are ca target clasarea pe podium în ambele curse de la Paul Ricard, iar modul în care vor rezista pneurile la uzura cauzată de temperatura ridicată reprezintă cheia către îndeplinirea acestui obiectiv.

Datorită victoriei de la Brands Hatch ( a doua din acest sezon după locul 1 de la Nurburgring şi cea de a treia din carieră – prima şi-a trecut-o în palmares la Monza în 2011), Mihai este pe locul trei în clasamentul general al Formulei 2 fiind la doar 1 punct de locul doi.

Pe lângă cursele din sudul Franţei până la finalul sezonului mai sunt programate două curse la Hungaroring 8-9 septembrie şi încă două la Monza în perioada 28-30 septembrie.

Cele două sesiuni de antrenamente libere programate vineri la Paul Ricard au reprezentat pentru Mihai adaptarea cu acest circuit, învăţarea pistei şi testarea unor setări pentru calificările de mâine dimineaţă.

Cursele de la Paul Ricard pot fi urmărite live pe Sport.ro.

Program (ora României)

Sâmbătă 21 iulie
10:00 -10:30 Calificări 1
14:50 – 15:30 Cursa 1

Duminică 22 iulie
10:40 – 10:10 Calificări 2
15:30 – 16:10 Cursa 2

Povestea circuitului Paul Ricard – Le Castellet
Lucrul la circuit a început în ani 60 când a debutat şi amenajarea aerodromului situat exact lângă pistă. Printrei cei care au contribuit la configurarea circuitului se numără şi piloţii Henri Pescarolo şi Jean-Pierre Beltoise. Inaugurarea a avut loc pe 19 aprilie 1970 şi în 1971 s-a organizat aici prima ediţie a Grand Prix-ului Franţei de Formula 1, circuitul din Provance fiind gazda acestui eveniment până în 1990 inclusiv. Presiunile făcute de fostul preşedinte al Franţei, Francois Mitterrand au făcut ca din 1991 GP-ul să se ţină la Magny-Cours. Bernie Ecclestone achiziţionează circuitul în 1999 şi îl modernizează transformându-l în PAUL RICARD HTTT - High Tech Test Track. Din 2009 circuitul este redeschis publicului primul eveniment major desfăşurat aici fiind o etapă din Le Mans Series.

În prezent Stéphane Clair este directorul circuitului şi omul care negociază revenirea circuitului în calendarul Formulei 1. Clair este fostul director al aeroportului din Marseilles şi preşedintele NPO organizatorul şi promotorul unor competiţii precum Raliul Tunisiei sau Raliul Marocului ambele fiind evenimente de rally-raid.

Sursa: Renatta Stepanov, Media Relations - Mihai Marinescu
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii