F. Delecour
F. Delecour a dominat în competiţia internă de profil pe macadamul de la Sibiu.

Bucureşti, 23 iulie 2012 – Etapa a cincea a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP 2012, disputată în acest weekend la Sibiu, a fost adjudecată de francezul F. Delecour. Duritatea macadamului sibian a scos şi în acest an din concurs unele dintre cele mai importante nume ale motorsportului românesc, lăsând podiumul final la îndemnâna câştigătorilor finali: F. Delecour, E. Keleti şi V. Porcişteanu. Odată cu punctarea etapei şi în IRC, piloţii din CNR Dunlop au primit punctele o dată şi jumătate pentru performanţa lor.

În acest an, victoria în Raliul Sibiului, ca etapă în CNR Dunlop 2012, i-a revenit francezului F. Delecour, aflat la a doua sa participare la această etapă de campionat intern. După o intensă tatonare cu maghiarul Gergo Szabo, care a condus în CNRD până ce autorităţile IRC au decis că nu este sigur să continue în trei roţi până în parcul de service, Delecour s-a instalat confortabil în faţă, departe de ploaia de abandonuri de la vârf: D. Gârtofan, M. Tempestini, R. Preda, T. Rareş, George Grigorescu, etc.

Odată cu performanţa realizată în etapa sibiană a CNR Dunlop 2012, E. Keleti îşi trece în palmares primul podium la vârf, cu un loc doi important şi cu o clasare în top-ul IRC al etapei.

La rândul său, V. Porcişteanu adună alte 22,5 puncte şi trece în fruntea clasamentului la zi, cu 17 puncte mai mult decât următorul clasat, F. Delecour.

Contând ca etapa a V-a a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012, Raliul Sibiului a punctat anul acesta şi în IRC, aducând pe macadamul de la Sibiu nume precum A. Mikkelsen, P. Flodin sau P. Solberg.

Următoarea confruntare în CNR Dunlop 2012 se va da pe macadamul Raliului Aradului, în perioada 17-18 august 2012.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii