Chevrolet Corvette
DETROIT – Chevrolet Corvette va fi marca principală invitată în cadrul evenimentului auto Rolex Monterey, desfăşurat în luna august a anului viitor; în cadrul acestuia, autovehicule de curse de importanţă istorică vin în fiecare an pe circuitul Mazda Laguna Seca, pentru a retrăi atmosfera curselor de odinioară.

Corvette va fi recunoscută oficial la Monterey, California, în timpul aniversării celui de-al şaizecilea an-model şi numeroşi piloţi de curse Corvette vor participa la eveniment, reprezentând fiecare dintre cele şase generaţii ale modelului participante la competiţie. De asemenea, Corvette a fost marca aflată în prim plan în anul 2002.

„Autovehiculele Corvette şi cursele auto au fost nedespărţite din momentul în care Zora Arkus-Duntov s-a urcat la volan pentru prima oară,” spune Chris Perry, vicepreşedintele departamentului internaţional de marketing al Chevrolet. „Programul Corvette Racing, cu numeroase premii la activ în zilele noastre, duce mai departe spiritul acestui pilot legendar şi continuă o moştenire prestigioasă pe care aşteptăm cu nerăbdare să o onorăm în vara anului viitor.”

Istoricul participării la curse a mărcii Corvette a început în anul 1956, când trei modele Corvette proiectate conform instrucţiunilor lui Duntov au participat la cursa de anduranţă de 12 ore de la Sebring. În anul 1960, Corvette concura pe circuitul de la Le Mans şi, la prima participare în cadrul cursei de anduranţă tradiţionale din Franţa, piloţii John Fitch şi Bob Grossman au câştigat locul întâi la clasa GT cu autovehiculul pregătit de Briggs Cunningham. 

„Suntem nerăbdători să colaborăm îndeaproape cu echipa Corvette pentru ca sărbătoarea de anul viitor să fie una grandioasă pentru piloţii de curse, proprietarii şi pasionaţii de autovehicule Corvette,” a declarat Gill Campbell, director executiv/director general al circuitului Mazda Laguna Seca. „Modelele Corvette din toate timpurile vor aduce la viaţă peninsula Monterey.”

Echipa Corvette Racing a câştigat cursa de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans de şapte ori, cel mai recent în anul 2011. 

Corvette a obţinut numeroase premii şi pe circuitul Laguna Seca, inclusiv primele două locuri la cursa de şase ore de pe circuitul Monterey, echivalentul cursei Le Mans, la începutul acestui sezon.   

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii