Continental Romania
Furnizorul pentru industria de automobile preconizează o creştere a cifrei de afaceri la peste 32,5 miliarde euro.
După primul semestru, cifra de afaceri la nivelul concernului se ridică la 16,5 miliarde euro.
Profitul operaţional ajustat este de 1,8 miliarde euro / marja 11,1la sută.
Investiţiile în proiecte de dezvoltare viitoare au crescut puternic.

Hanovra, 2 august 2012. Concernul Continental a reuşit să păstreze tendinţa de creştere din primul trimestru, fiind în grafic pentru obţinerea unor noi rezultate record. „Rezultatele obţinute în primul semestru ne fac încrezători că vom atinge obiectivele preconizate pentru acest an. În ciuda acestor vești bune nu trebuie să uităm nesiguranţa care domină pieţele de desfacere europene, situaţia economică dificilă în unele state membre ale Uniunii Europene şi încetinirea creşterii economiei globale“, a subliniat dr. Elmar Degenhart, Preşedintele Comitetului Director Continental, joi, la Hanovra.

„În baza rezultatului bun obţinut în primul semestru, preconizăm o creştere a cifrei de afaceri la nivelul concernului de peste şapte procente la peste 32,5 miliarde euro. De asemenea, suntem încrezători că marja profitului operaţional ajustat (EBIT) va fi peste cea a anului precedent. Motivul reevaluării estimărilor este scăderea costurilor cu materiile prime din ultima perioadă“, a explicat Degenhart. „Estimările privind free cashflow se ridică în ciuda investiţiilor record de aproximativ 2 miliarde euro în continuare la peste 600 milioane euro.“

Furnizorul internaţional pentru industria de automobile a obţinut o creştere a cifrei de afaceri în primul semestru al anului 2012 de 10,9 la sută la 16,5 miliarde euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Concomitent, profitul operaţional (EBIT) a crescut cu aproape 26 la sută la 1,6 miliarde euro, marja fiind de 9,7 la sută faţă de 8,6 la sută pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul operativ ajustat (EBIT ajustat) al concernului, revizuit cu amortizările achiziţiilor şi efectele speciale, a crescut cu peste 1,8 miliarde euro, faţă de 1,5 miliarde euro pentru aceiaşi perioadă a anului trecut. Marja EBIT este de 11,1 la sută, faţă de 10,0 la sută pentru aceiaşi perioadă a anului trecut.

Partea revenind acţionarilor din rezultatul concernului a crescut în primul semestru al anului 2012,în comparaţie cu anul precedent cu aproximativ 47 la sută la 1 miliard euro. Acesta corespunde unui rezultat per acţiune de 5,02 euro, în comparaţie cu minus 3,42 euro în anul anterior.

Concernul Continental a reuşit în ciuda plăţii unor dividende în volum de 300 milioane euro şi creşterii puternice a investiţiilor să reducă datoriile financiare nete faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 238 milioane euro. În comparaţie cu finalul anului 2011, acestea au crescut cu aproximativ 104 milioane euro. „Am îmbunătăţit capitalul propriu faţă de 30 iunie 2011 cu aproximativ 1,5 miliarde euro la aproximativ 8,3 miliarde euro, nivelul capitalului propriu depăşind pentru prima dată 30la sută. De aici rezultă, în ciuda creşterii sezoniere uşoare a datoriilor financiare nete, gradul nostru de îndatorare, aşa-numitul gearing ratio, s-a îmbunătăţit la 83 la sută. Anul trecut acesta s-a situat la 104 la sută iar în primul trimestru la 85 la sută“, a explicat Wolfgang Schäfer, director financiar. „În prima jumătate a anului am îmbunătăţit free cashflow faţă de perioada similară din 2011 cu aproximativ 90 milioane euro la 126 milioane euro.“

Furnizorul internaţional pentru industria de automobile a cheltuit în prima jumătate a anului 2012,  830 milioane euro pe investiţii, cu 210 milioane euro mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Prin aceasta ne-am îndeplinit promisiunea de a reduce concomitent datoriile noastre, de a plăti din nou dividende şi de a investi din nou puternic în dezvoltarea noastră profitabilă“, a subliniat Schäfer. Nivelul investiţiilor a crescut de la 4,2 la sută la 5,0la sută. În cazul Rubber Group, nivelul investiţiilor s-a ridicat chiar la 6,7 la sută, la atingerea acestui nivel contribuind în special cheltuielile suplimentare cu extinderea capacităţilor de producţie ale diviziei Anvelope.

Aşa cum a anunţat, Continental a creat în al doilea trimestru noi locuri de muncă. În prezent compania are aproximativ 169.000 de angajaţi, cu 9.700 mai mulţi decât anul precedent şi cu 5.000 mai mulţi decât la începutul anului. În Germania compania avea la sfârşitul lunii iunie 2012,  49.300 de angajaţi, cu 700 mai mulţi decât în urmă cu un an.

Preşedintele Comitetului Director Continental a subliniat faptul, că cifra de afaceri a Automotive Group aferentă primului semestru a depăşit pentru prima dată 10 miliarde euro, faţă de 9 miliarde euro anul precedent. „Am reuşit să îmbunătăţim uşor şi marja profitului ajustat la 8,1 la sută faţă de 8,0 la sută anul trecut“, a subliniat Degenhart.

Cifra de afaceri a Rubber Group a atins o nouă valoare maximă aferentă primului semestru de 6,5 miliarde euro. „Atingerea unei marje ajustate de 16,5 la sută a fost posibilă şi în urma scăderii costurilor cu materiile prime. Având în vedere creşterile de preţ preconizate pentru viitor, acest nivel nu poate constitui un etalon pentru viitor“, a concluzionat Degenhart.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii