Opel Mokka, noul SUV, este disponibil cu cinci sisteme de propulsie agile şi eficiente, ce îmbină performanţele sporite de conducere cu consumul redus de carburant, printre cele mai mici din segmentul SUV-B. Motoarele oferite pe acest model SUV cu tehnologie germană, atât cele diesel cât şi cele pe benzină, asigură o dinamică de conducere ridicată şi putere sporită, fără scăderea nivelului de eficienţă.

Opel Mokka
Economie de carburant în topul segmentului său.
Motorul diesel impresionant de 1,7 litri, printre cele mai bune din clasa sa: 4,5 l/100 km, 120 g/km CO2.
Motor turbo pe benzină sofisticat de 1,4 litri: 6,4 l/100 km, 120 g/km CO2.
Tehnologia germană a şasiului asigură o manevrabilitate dinamică şi călătorie confortabilă.

Rüsselsheim. Opel Mokka, noul SUV, este disponibil cu cinci sisteme de propulsie agile şi eficiente, ce îmbină performanţele sporite de conducere cu consumul redus de carburant, printre cele mai mici din segmentul SUV-B. Motoarele oferite pe acest model SUV cu tehnologie germană, atât cele diesel cât şi cele pe benzină, asigură o dinamică de conducere ridicată şi putere sporită, fără scăderea nivelului de eficienţă.

Modelul Mokka cu motor CDTI de 1,7 litri (96 kw/130 cp), transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi tracţiune pe puntea faţă are un nivel al emisiilor de COde numai 120 g/km şi un consum de motorină de 4,5 litri/100 km în regim mixt. Motorul generează un cuplu maxim de 300 Nm, fiind unul dintre cele mai eficiente unităţi diesel montate pe modele SUV din acest segment. De asemenea, clienţii pot alege un sistem de propulsie diesel cu tracţiune pe puntea faţă şi transmisie automată, unic în acest segment. Această variantă are un consum de 5,3 l/100 km şi un nivel al emisiilor de COde 139 g/km. De asemenea, este disponibilă o versiune cu tracţiune integrală a noului model Mokka 1.7 CDTI.  

Motorul pe benzină cu supraalimentare de 1,4 litri, cu putere de 103 kW/140 cp, transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi tracţiune integrală, dotări standard, are un consum de carburant de numai 6,4 litri/100 km în regim mixt, nivelul emisiilor de CO2 fiind de doar 149 g/km; astfel, motorul rămâne eficient din punctul de vedere al consumului de carburant.  Motorul de 1,4 litri are reacţii prompte şi agilitate sporită, datorită cuplului de 200 Nm.

Toate variantele modelului Mokka, cu excepţia versiunii 1.7 CDTI cu transmisie automată, sunt echipate cu sistemul Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant. Astfel, consumul redus de carburant în regim urban al modelul Mokka este garantat în permanenţă, chiar şi în condiţii de trafic aglomerat. Clienţii care doresc un autovehicul Mokka cu un motor fiabil în varianta de bază au la dispoziţie motorul pe benzină de 1,6 litri, cu putere de 85 kW/115 cp.

Tracţiune integrală şi şasiu sofisticat
Pe lângă tracţiunea pe puntea faţă, modelul Mokka poate fi echipat cu tracţiune integrală (AWD), pentru o forță de tracţiune sporită şi o manevrabilitate îmbunătăţită. Tracţiunea integrală este eficientă, inteligentă şi este activată numai la cerere. Distribuţia cuplului poate varia în mod uniform de la 100-0 la 50-50 în condiţii de aderenţă scăzută. Per ansamblu, şoferul beneficiază de un sistem ce se adaptează automat la condiţiile de drum predominante. Astfel, chiar şi în cazul unei aderenţe reduse, autovehiculul îşi menţine stabilitatea.

Şasiul modelului Mokka asigură o ţinută de drum şi o manevrabilitate excelente, chiar şi pe carosabil dificil. Suspensia faţă tip MacPherson a fost optimizată de către inginerii Opel. Pentru suspensia spate, echipa de ingineri Opel au utilizat o bară de torsiune cu profil tubular în formă de U în faţa roţilor din spate. Există două variante diferite ale acestei suspensii cu arbore compus, astfel încât poate fi montată pe autovehiculele cu tracţiune integrală şi pe cele cu tracţiune pe puntea faţă. Astfel, indiferent de motor, şoferii beneficiază de cea mai bună manevrabilitate şi un control complet asupra caroseriei.

Noul SUV de la Opel, Mokka, extinde portofoliul de produse al companiei, aceasta devenind prima marcă germană care pătrunde pe piaţa în plină creştere a autovehiculelor SUV sub-compacte. În ciuda lungimii sale de 4,28 de metri, modelul Mokka poate transporta fără probleme cinci persoane într-o poziţie confortabilă. Acesta respectă, de asemenea, promisiunea Opel de a combina designul atrăgător cu tehnologiile inovatoare şi funcţiile destinate clasei superioare, făcându-le accesibile pentru o categorie mai mare de cumpărători.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii