BMW Group este încă o dată lider de segment în topul dezvoltării durabile publicat de SAM Group - Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Dintre cele trei companii auto listate în acest an, BMW Group este singura care în ultimii 14 ani a fost prezentă an de an.

BMW i8 Concept
BMW i8 Concept
BMW Group este încă o dată lider de segment în topul dezvoltării durabile publicat de SAM Group -  Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Dintre cele trei companii auto listate în acest an, BMW Group este singura care în ultimii 14 ani a fost prezentă an de an.

„Suntem convinşi că dezvoltarea durabilă este un factor cheie în succesul economic pe termen lung al BMW Group. De aceea suntem încântaţi să câştigăm încă o dată recunoaşterea Dow Jones Sustainability Index. Suntem mândrii să fim pentru al optulea an consecutiv lideri de segment în acest clasament important, ne motivează să fim pionieri în dezvoltarea durabilă şi în viitor”, a declarat Norbet Reithofer, Preşedintele Consiliului Director BMW AG.

Dezvoltarea durabilă este o componentă importantă din cultura şi strategia BMW Group. În 2001 BMW Group şi-a însuşit Programul de Mediu al Organizaţiei Naţiunilor Unite, „UN Global Compact and the Cleaner Production Declaration”. A fost prima companie din industria auto care a numit un ofiţer de mediu deja din 1973. Astăzi Consiliului pentru Dezvoltare Durabilă (Sustainability Board), alcătuit din toţi membrii care formează Consiliul Director, defineşte dezvoltarea strategică a companiei bazată pe indicatori clari de performanţă.

Preocuparea companiei pentru mediu se regăseşte în toate acţiunile sale – de la dezvoltare şi procesul de producţie până la produse şi procesul de reciclare propriu-zis: de la utilizarea energiei din surse regenerabile sau a utilajelor propulsate cu pila de combustie, până la o nouă gamă de produse ultra-eficiente sau cu emisii zero, aşa cum este gama BMW i. Conform ultimului studiu BMW Sustainability Report publicat anul trecut, BMW Group a reuşit să scadă cantitatea de energie consumată pentru producţia unui automobil cu 16% în ultimii 5 ani (la 2,75 MWh), consumul de apă cu 22% (la 2,31 metri cubi) şi cantitatea de deşeuri nereciclabile produse la numai 10,4 kg (o scădere cu 37% pentru ultimii patru ani în care se evaluează acest indicator). La nivelul flotei de modele, BMW a prezentat pentru prima dată în acest an un model cu emisii sub 100 g per km – BMW Seria 1 EfficientDynamics Edition, în timp ce noile modele BMW Seria 7 au înregistrat o scădere a emisiilor de cel puţin 15% în contextul unei creşteri de putere şi performanţe.

Distincţia Dow Jones Sustainability Index vine la mai puţin de o săptămână de la o altă clasare într-un top al dezvoltării durabile - Global 500 Leadership Index publicat de Carbon Disclosure Project (CDP). Cu un record pentru companie de 99 de puncte din 100 posibile, BMW Group nu este doar lider de segment, ci şi între primele 3 companii din acest clasament.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii