Opel a deschis circuitul de mare viteză complet reînnoit din cadrul centrului de testare Dudenhofen. Modernizarea pistei de încercare este parte a unei investiții în valoare totală de 28.5 milioane de euro.

Opel Rekord
Vice-preşedintele Opel pentru Inginerie, Mike Ableson, deschide noul circuit de mare viteză.
Investițiile asigură lidershipul Opel Test Center.

Dudenhofen/Rüsselsheim. Opel a deschis circuitul de mare viteză complet reînnoit din cadrul centrului de testare Dudenhofen. Modernizarea pistei de încercare este parte a unei investiții în valoare totală de 28.5 milioane de euro. Cu o valoare de zece milioane de euro, cea mai mare investiție individuală a fost făcută în reînnoirea circuitul de mare viteză, punctul central al Opel Center, şi în instalarea de tehnologii de testare și de senzori de talie mondială.

"Deschiderea circuitului de mare viteză este o piatră de hotar pentru centrul nostru de testare", a declarat Vice-preşedintele Opel pentru Inginerie, în timpul ceremoniei de deschidere. "Acesta este un semn clar al angajamentului nostru faţă de viitorul pe termen lung al facilităţilor noastre de dezvoltare din Germania. Extensiile sunt o contribuție semnificativă pentru continuarea creșterii calității produselor noastre, aducând rapid inovații accesibile pentru clienții noștri".

Într-un tur simbolic pe circuitul de mare viteză, alături de Steffen Saebisch, secretar de stat în Ministerul Economiei, Transporturilor și Dezvoltării, Statul Hesse, Ableson a inaugurat una dintre pistele de testare cele mai versatile si moderne din lume, predând-o inginerilor și tehnicienilor din Dudenhofen. Parada pe circuitul de mare viteză a fost condusă de modelul Eco Speedster, care a stabilit 17 de recorduri internationale la Dudenhofen în 2003, și de un Opel Rekord produs în 1966, anul în care a fost deschis centrul de testare.

Investițiile vor permite centrului de testare să reproducă aproape orice profil de conducere imaginabil. Gestionarea programelor de testare de la Centrul de Testare Opel a îndeplinit întotdeauna cele mai înalte cerințe de calitate, precizie și siguranță. Senzori noi în suprafața circuitului de mare viteză, și electrificarea completă a tehnologiei de control și de măsurare duce aceste standarde la un nivel chiar mai ridicat în viitor.

În interesul clienților, este extrem de important ca prototipurile viitoarelor modele sunt testate până la ultima piuliță și șurub. Asta înseamnă conducerea maşinilor de test la limită, în condiții strict controlate. Datorită creșterii în unghi de la 37,5 grade la 40 grade, autovehicule pot fi conduse acum în condiții de siguranță la 250 de kilometri pe oră pe circuitul de mare viteză, fără efectul forțelor laterale.

Lucrările la extensiile suplimentare au început deja. În restul anului 2012 Opel va construi piste noi pentru testarea zgomotului la trecere și calibrarea motoare noi.

Puncte forte suplimentare includ un sistem de control al traficului complet nou pentru întregul complex; piste noi pentru testarea de transmisii și a dinamicii de conducere la nivel de Formula 1, precum și copia aproape identică a unei străzi publice, inclusiv o rută similară condusului prin oraş.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii