Noua gamă de anvelope MICHELIN 2013 pentru camioane Inspirată din lumea reală... şi demonstrată în viaţa reală!

Anvelope Michelin 2013 pentru camionae
Noua gamă de anvelope MICHELIN 2013 pentru camioane
Inspirată din lumea reală... şi demonstrată în viaţa reală!


În Centrul Tehnologic de la Ladoux, Michelin prezintă noua gamă de anvelope MICHELIN X® LINE ENERGY™, a căror eficienţă superioară privind economia de carburant, alături de alte caracteristici de performanţă, satisfac nevoile companiilor de transport.

Lansarea noii game de anvelope MICHELIN pentru camioane are loc într-o perioadă care coincide cu introducerea, la 1 noiembrie, a noului program european privind etichetarea anvelopelor. Un sistem similar de etichetare este introdus şi pentru anvelopele pentru turisme, astfel încât toţi consumatorii să poată fi informaţi.

Eticheta include clasele de performanţă ale anvelopei în trei domenii diferite: eficienţa energetică, aderenţa pe suprafeţe umede şi zgomotul exterior la rulare. Datorită noii reglementări, utilizatorii vor deveni mai exigenţi, iar performanţele anvelopelor comerciale vor creşte. Performanţele anvelopelor Michelin depăşesc cu mult prevederile noii reglementări, care vizează doar cele trei categorii incluse
pe etichetă.

Strategia Michelin constă în dezvoltarea unor anvelope care să ofere mai multe performanţe în acelaşi timp şi, implicit, mai multe beneficii utilizatorilor şi proprietarilor sau gestionarilor de flote. Printre aceste performanţe se numără şi randamentul kilometric, una dintre caracteristicile de bază ale tuturor anvelopelor MICHELIN. La acestea se adaugă capacitatea de menţinere în timp a performanţelor şi posibilitatea de a oferi utilizatorilor anvelope sigure şi eficiente din punct de vedere al costurilor.

Pentru conceperea gamelor sale de anvelope, Michelin apelează la experienţa sa vastă în domeniu. În 2011, experţii Grupului au efectuat 320.000 vizite la companiile de transport din mai mult de 20 de ţări europene, pe care le-au ajutat să îşi gestioneze anvelopele. Pe lângă acest serviciu, experţii Michelin au transmis şi feed-back-ul din partea clienţilor, astfel încât compania a putut înţelege mai bine modul de operare şi nevoile clienţilor săi. Aceşti clienţi îşi desfăşoară activitatea în industria transporturilor, atât în segmentul transportului de mărfuri (colectare deşeuri, automobile, substanţe periculoase, transport internaţional, închiriere de maşini etc), cât şi în segmentul transportului de persoane (urban şi interurban).

Inspirate din lumea reală, noile game de anvelope MICHELIN pentru camioane oferă performanţe reale, cuantificabile, pe care Grupul plănuieşte să le demonstreze în condiţiile existente în lumea reală.

Pentru prima dată, Michelin foloseşte pistele Centrului Tehnologic pentru a testa anvelope uzate în proporţie de două treimi, cu o adâncime a benzii de rulare de 6 mm. Aceasta corespunde unei distanţe parcurse de zeci de mii de kilometri (sau chiar mai mult de 100.000 km, în condiţii optime). Testele oferă dovada faptului că anvelopele MICHELIN continuă să ofere performanţe de excepţie, în special în ceea ce priveşte aderenţa.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii