Doua unitati Hyundai ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen si-au incheiat saptamana trecuta calatoria prin mai multe orase europene, cu prilejul actiunii "European Hydrogen Road Tour", avand ca destinatie Copenhaga.

Hyundai ix35 Fuel Cell
Doua unitati Hyundai ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen si-au incheiat saptamana trecuta calatoria prin mai multe orase europene, cu prilejul actiunii "European Hydrogen Road Tour", avand ca destinatie Copenhaga.

Modelul Hyundai ix35 Fuel Cell a jucat un rol important in cadrul "European Hydrogen Road Tour", proiect sustinut de catre producatori auto si o serie de organizatii, cu obiectivul de a senzibiliza politicieni, lideri ai industriei, mass-media si publicul, in decizia de a contribui la investitiile in dezvoltarea infrastructurii hidrogenului ca sursa de energie in Europa. Atat modelul ix35 Fuel Cell, precum si alte vehicule propulsate pe baza de hidrogen au putut fi admirate in decursul expeditiei prin Hamburg si Hannover in Germania, Bolzano in Italia, capitala Frantei - Paris, precum si in orasele Cardiff, Bristol, Swindon si Londra din Marea Britanie, inainte ca aceasta calatorie sa aiba ca destinatie finala Copenhaga, Danemarca.

Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe a declarat: "Copenhaga a fost un oras adecvat in care sa se incheie acest turneu, avand in vedere faptul ca municipalitatea a comandat deja productia a 15 unitati ix35 Fuel Cell. Avem convingerea ca vehiculele propulsate pe baza de hidrogen pot contribui la dezvoltarea unei societati cu rezerve de energie sustenabile si la mobilitate cu emisii zero. Aceste vehicule vor avea un rol vital in reducerea emisiilor de CO2."

Calitatile Hyundai ix35 Fuel Cell au fost dovedite de-a lungul anului curent prin participarea la o serie de evenimente in cadrul carora au fost testate utilitatea si fiabilitatea modelelor.

Hyundai ix35 Fuel Cell a batut toate recordurile la inceputul anului, cand a fost condus pe o distanta de 2.260 km, de la Oslo, Norvegia, pana la Monte Carlo, Monaco, utilizand doar statiile existente de alimentare cu hidrogen, in timpul celor cinci zile de calatorie.

In luna iunie, ix35 Fuel Cell a fost condus prin Suedia si Norvegia de catre o echipa de reprezentanti Hyundai si jurnalisti, finalizand cei 314 km ai competitiei emisiilor scazute, "Zero Rally". Autovehiculul s-a clasat pe locul patru in clasa hidrogen, devansand mai multi constructori de autovehicule electrice, hibride sau alimentate cu bio-combustibil.

Inainte de actiunea "European Hydrogen Road Tour", care a demarat in septembrie, o serie de imbunatatiri ale sistemului de propulsie ix35 Fuel Cell a fost realizata, modelul Hyundai obtinand o autonomie de 588 km, in timp ce si-a mentinut viteza maxima de 160 km/h si acceleratia de la 0 la 100 km/h in 12.5 secunde.

Comunicata in cadrul Salonul Auto de la Paris, productia de serie a modelului Hyundai ix35 Fuel Cell se va realiza la fabrica din Ulsan, Coreea, fiind programata constructia a 1.000 de vehicule in intervalul decembrie 2012 - 2015. Hyundai are deja semnate contracte cu orase din Danemarca si Suedia in scopul de a inchiria ix35 Fuel Cell flotelor municipale.

Ulterior anului 2015, Hyundai estimeaza o productie de serie limitata a modelului ix35 Fuel Cell, cu un obiectiv de 10.000 de unitati.

ix35 Fuel Cell are la baza premiatul model compact SUV ix35 - un autovehicul proiectat si construit in cadrul unitatilor de productie Hyundai din Europa, special pentru clientii europeni.

Sursa: Hyundai Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Pare a fi o masina econopmica si destul de spatioasa. Hyundai intotdeauna a surprins cu ceva

    RăspundețiȘtergere