PSA Peugeot Citroën și General Motors au confirmat astăzi pași importanți în executarea Alianței lor Strategice Globale. În conformitate cu termenii acordului semnat pe 29 februarie, partenerii Alianței au selectat patru proiecte de vehicule și au confirmat următorii pași privind organizaţia pentru achiziții comune.

GM
Patru proiecte de dezvoltare de vehicule pe platforme comune.
Următorii pași în organizarea platformei comune de achiziții.
Confirmare sinergiei ţintă de 2 miliarde dolari anual.

DETROIT/Paris/Rüsselsheim - PSA Peugeot Citroën și General Motors au confirmat astăzi pași importanți în executarea Alianței lor Strategice Globale. În conformitate cu termenii acordului semnat pe 29 februarie, partenerii Alianței au selectat patru proiecte de vehicule și au confirmat următorii pași privind  organizaţia pentru achiziții comune.

Patru proiecte de dezvoltare de vehicule pe platforme comune
Cele patru proiecte comune de vehicule selectate pentru a trece la pasul următor cuprind, pentru ambele grupuri, următoarele segmente:
  • Un program comun pentru un MPV compact pentru Opel/Vauxhall și un model compact din clasa Crossover Utility Vehicle pentru marca Peugeot.
  • Un program comun Multi-Purpose Vehicle în segmentul mic pentru Opel/Vauxhall și marca Citroën.
  • O platformă modernizată pentru segmentul mic cu CO2 redus, pentru a alimenta următoarele generaţii ale Opel/Vauxhall și PSA în Europa și alte regiuni.
  • Un program comun pentru autovehicule de dimensiuni medii pentru Opel/Vauxhall și mărcile Peugeot și Citroën.
Alianța își propune să lanseze primele vehicule pe aceste programe comune către sfârșitul anului 2016.

Toate cele patru proiecte vor fi dezvoltate prin combinarea celor mai bune arhitecturi ale platformelor și tehnologiilor de la partenerii Alianței.

Următorii pași în organizaţia comună de achiziţii
Partenerii Alianței au confirmat, de asemenea, următorii pași privind organizaţia pentru achiziții în comun. Acest efort de colaborare se va baza pe puterea de cumparare combinată pentru a realiza sinergii de achiziție de care beneficiază ambele companii. Organizaţia pentru achiziții în comun va fi supusă obișnuitelor aprobări antitrust.

Confirmarea sinergiilor
Pe baza programelor de mai sus, precum și a organizaţiei de achiziții, ambele companii confirmă sinergia țintă declarată anterior, de 2 miliarde dolari annual, realizabilă în termen de cinci ani.

Cu proiecte comune de dezvoltare de vehicule și următorii pași în organizarea de achiţii confirmaţi acum, echipele vor lucra pentru a finaliza acordurile definitive privind asocierea, explorând şi alte oportunități de cooperare.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii