5000 km cu un BMW X1, distanţa parcursă de violoncelistul Răzvan Suma între cele 10 destinaţii ale celei de-a doua ediţii a turneului „Vă place Bach?” din acest an.

BMW X1 si Razvan Suma
5000 km cu un BMW X1, distanţa parcursă de violoncelistul Răzvan Suma între cele 10 destinaţii ale celei de-a doua ediţii a turneului „Vă place Bach?” din acest an.

Unul dintre marii compozitorii ai lumii – Johann Sebastian Bach, un instrument de colecţie cu valoare de patrimoniu - violoncelul Maucotel – Fournier, realizat la Paris în 1849 şi două partituri care impun o virtuozitate artistică deosebită - integrala suitelor pentru violoncel solo şi Variaţiunile Goldberg sunt elementele unui spectacol inedit lansat de violoncelistul Răzvan Suma. După succesul primului turneu „Vă place Bach?”  din luna martie 2012 care a adunat peste 5000 de spectatori în opt concerte, Răzvan Suma a repetat proiectul în toamna acestui an integrând zece oraşe din România.

În programul celei de-a doua ediţii a turneului „Vă place BACH?” au fost prezentate integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusă într-o „poveste” vizuală prin proiecţiile multimedia realizate de Vadim Staver, un artist cu un portofoliu bogat, având colaborări alături de regizori români sau străini precum Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Urşianu, Xavier Palad sau David Moreau. Turneul se va încheia la Bucureşti pe 7 noiembrie, printr-un concert extraordinar cu Variaţiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde:  violoncel – Răzvan Suma, vioară – Corinne Chapelle şi violă – Răzvan Popovici, doi invitaţi de talie internaţională.

Desfăşurat în perioada 4 octombrie – 7 noiembrie, turneul a presupus parcurgerea a peste 5000 km între cele 10 destinaţii pentru concert. Răzvan Suma a avut pentru aceasta la dispoziţie Noul BMW X1. Performanţa celui mai puternic propulsor diesel de doi litri din lume, 25d, a asigurat ritmul susţinut al deplasării, în timp ce tracţiunea inteligentă xDrive a adus un plus de siguranţă în condiţiile dificile de toamnă. Colaborarea cu BMW nu este una deloc întâmplătoare, Razvan Suma fiind deţinătorul unui model BMW Seria 3 Touring.

„De la Filarmonica din Iaşi, la Botoşani, trecând pe lângă Castelul Sturza, unde Eminescu se odihnea înainte de a pleca la studii în Cernăuţi, călărind un cal la <<Cai de Vis>>, trecând pe urmele Corvinilor la Castelul din Hunedoara, trasând o diagonală perfectă până la Satu Mare,  coborând apoi “acasă” la Cluj, parcă nu mi-au ajuns extremele şi am ajuns şi în Timişoara. X1 ne-a dat siguranţa unui turneu. Sunt încântat” a declarat Răzvan Suma.

„Echilibrul în muzică este fundamental. Acesta este dat de tot ce ne înconjoară. Transportul este una din cheile succesului unui concert. Echilibrul lui BMW X1 a fost o surpriză extrem de plăcută pentru concepţia mea în ceea ce priveşte maşinile mai înalte. Starea în care te cobori de la volan după drumurile precare pe care le avem în ţara noastră este un element fundamental al reuşitei întregului turneu. Având în vedere că până acum am parcurs în jur de 5000 de km, iar din aceştia doar aproximativ 400 km au fost pe autostrăzi, acceleraţia m-a ajutat enorm în depăşirile inerente.

Foarte importantă pentru mine este antifonarea cabinei. Mărturisesc că am cu mine întotdeauna dopuri de urechi pentru a-mi proteja auzul, iar în acest turneu nu le-am folosit. Este unul din complimentele supreme pe care le pot face lui X1.”

Despre Răzvan Suma
Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” - alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma este prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SoNoRo.

Despre Noul BMW X1
Cu debutul în showroom-urile din România la sfârşitul lunii iulie 2012, BMW X1 a primit un set de îmbunătăţiri importante, de la modificări de design, până la noi tehnologii şi motorizări. De la sfârşitul lunii iulie, noul model va fi disponibil cu 5 motorizări diesel şi 3 benzină, portofoliul acoperind puteri între 85 kW/116 CP şi 180 kW/245 CP. Din gamă face parte şi BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition care dezvoltă 120 kW/163 CP şi un consum mediu în testul de consum EU de numai 4,5 litri/ 100 km corespunzător unor emisii CO2 de 119 g/km, cea mai mică valoare pentru un SUV premium. Totodată BMW X1 dispune şi de cel mai puternic motor diesel de doi litri din lume în varianta 25d xDrive. Propulsorul dezvoltă 218 CP/ 160 kW (la 4000 rpm) şi un cuplu maxim de 450 Nm (1500 – 2500 rpm) totul în contextul unui consum mediu mixt de numai 5,5 litri per 100 km cu versiunea cu cutie automată (5,9 litri per 100 km pentru cutia manuală).

Pachetul de tehnologii include de asemenea un spectru larg – de la motorizări cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi cutia automată cu 8 trepte (unică în segment), până la soluţii de comunicaţie fără egal care includ aplicaţii internet precum BMW Apps sau Aupeo!.

Noul model este disponibil pe piaţa din România de la sfârşitul lunii iulie cu un preţ începând de la 23 900 Euro fără TVA pentru BMW X1 sDrive18i .

BMW are deja o tradiţie a inovaţiei prin gama de modele BMW X. Al patrulea model al familiei, BMW X1, deschidea la lansarea din toamna anului 2009 un nou segment pentru piaţa premium, ca în mai puţin de 3 ani să depăşească deja cota de 300.000 unităţi vândute. Încă de la debut, noul model a captat atenţia publicului şi specialiştilor, adjudecând un număr important de premii naţionale şi internaţionale. Prima distincţie importantă a fost acordată de revista „OFF ROAD”, BMW X1 impunându-se în clasa „Crossover”.  La începutul anului 2010, revista italiană Quattroruote încorona BMW X1 cu titlul „Noutatea anului”. Ulterior modelul era distins cu titlul „Auto Trophy” oferit de revista germană „Auto Zeitung”, premiul „red dot award” pentru design de produs, „Auto Bild Design Award” pentru categoria „SUV, Vans şi 4x4”. Tot revista Auto Bild îl desemna lider în segment în ceea ce priveşte valoarea de revânzare mulţumită popularităţii şi calităţii noului model. Cinci stele în clasamentul Euro NCAP au demonstrat siguranţa noului model.

Despre proiectele culturale BMW Group
În 2011, BMW Group sărbătorea 40 de ani de implicare culturală la nivel internaţional. De-a lungul acestei perioade BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design.

Totul începea în 1972, cu trei picturi de mari dimensiuni care au fost create de artistul Gerhard Richter special pentru foaierul sediului central al BMW Group din München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Thomas Demand şi Jeff Koons au colaborat cu BMW. De asemenea, compania a mandatat arhitecţi faimoşi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid şi Coop Himmelb(l)au să creeze designul unor importante clădiri şi uzine ale concernului. BMW Group garantează libertatea de creaţie în toate activităţile culturale în care se implică - aspect esenţial pentru lucrările artistice revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile majore într-o afacere de succes.

În România, BMW a creat o legătură de tradiţie cu muzica clasică, în calitate de partener al Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo încă din 2009. Alte proiecte includ concursurile de creaţie realizate împreună cu site-ul www.visualart.ro sau prezenţa în calitate de maşină oficială la mai multe festivaluri de film şi muzică, aşa cum a fost Festivalul de Jazz de la Gârâna sau Le Film de Cannes a Bucarest 2012.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii