Louis Chevrolet şi William C. Durant au pus împreună bazele companiei Chevrolet Motor Company la data de 3 noiembrie 1911. Ca mulţi alţi inventatori şi pionieri, Louis Chevrolet (1878-1941), pilot de curse şi designer de autovehicule, reprezintă o provocare pentru orice istoric sau biograf.

Chevrolet Trax
Louis Chevrolet şi William C. Durant au pus împreună bazele companiei Chevrolet Motor Company la data de 3 noiembrie 1911. Ca mulţi alţi inventatori şi pionieri, Louis Chevrolet (1878-1941), pilot de curse şi designer de autovehicule, reprezintă o provocare pentru orice istoric sau biograf. Despre Chevrolet şi viaţa acestuia există multe mituri şi legende, cert este că marca lansată de acesta este în prezent cea mai mare marcă internaţională a companiei General Motors, cu vânzări anuale de peste patrumilioane de autovehicule în peste 140 ţări.

Chevrolet este a patra marcă auto ca mărime din lume în ceea ce priveşte vânzările şi, de asemenea, una dintre mărcile cu cea mai rapidă creştere la nivel internaţional.

Chevrolet în Europa.
Primul Chevrolet „European”, un model de camion, a fost asamblat la Copenhaga, la 7 ianuarie 1924. Până în 1951, filiala daneză înfiinţată în 1923 sub denumirea de General Motors International A/S a scos de pe linia de producţie 122.737 modele Chevrolet, aproximativ jumătate dintre acestea (58.894) fiind autoturisme.

În Germania, modelele Chevrolet au fost asamblate în fabricile din Berlin-Wittenau şi Berlin-Borsigwalde. În septembrie 1927, autovehiculul Chevrolet cu numărul 5.000 produs în Germania a ieşit de pe linia de producţie. Capacitatea de producţie a fost mărită la aproximativ 2.000 de unităţi pe lună în 1929. Din nefericire, la începutul Marii CrizeEconomice (1929-1933) vânzările au scăzut drastic în toate sectoarele. Ca urmare a contextului economic nefavorabil, la 31 octombrie 1931, s-a decis suspendarea activităţii de producţie, General Motors continuând producţia şi vânzarea în Europa a altor mărci din portofoliu.

În toamna anului 2002, General Motors achiziţionează active importante ale grupului coreean Daewoo Motors, aflat într-o situaţie financiară dificilă. Chevrolet reintră în Europa în 2005, prin preluarea modelelor Daewoo şi vânzarea acestora sub sigla Chevrolet. Aceasta a fost o perioadă de tranziţie, până la producerea modelelor globale Chevrolet.

După definitivarea achiziţiei, GM a înfiinţat o nouă companie cu denumirea GM Daewoo Auto & Technology (GM DAT), cu unităţi de producţie în Coreea şi Vietnam şi centrul de dezvoltare tehnicăşi design din Bupyeong.

După achiziţia fabricii Daewoo de către GM, a început retehnologizarea acesteia în vederea producţiei noilor modele globale Chevrolet. Toate fabricile Chevrolet, implicit GM DAT, implementează Sistemul Global de producţie al grupului GM (GMS). Toate fabricile GM folosesc tehnologii de ultimă generaţie şi se supun aceloraşi reguli GM, avându-se în vedere respectul faţă de angajaţi, implicarea oamenilor, necesităţile de standardizare, livrarea la timp a componentelor, reducerea cantităţii de deşeuri şi îmbunătăţirea continuă a procesului de producţie.

Primul model global produs de GM (inclusiv GMDAT) a fost Chevrolet Cruze lansat în 2009. Cruze a devenit la scurt timp de la lansare, cel mai bine vândut model Chevrolet în toată cu lumea. Începând cu acest model, toate noile modele Chevrolet lansate în Europa au fost dezvoltate pe platforme globaleprecum Gamma,Delta, Epsilon.

Autovehiculele Chevrolet vândute în prezent în Europa sunt dezvoltate la Centrele internaţionale de design şi proiectare ale GM din America de Nord, Europa şi Asia şi fabricate în S.U.A., Canada, Coreea, şi Rusia.

În ultimii trei ani Chevrolet a lansat în Europa 10 noi modele, toate obţinând rezultate excelente la testele euro NCAP, fiind printre cele mai sigure maşini din segmentele din care fac parte.

În prezent, gama Chevrolet destinată pieţei europene cuprinde modele care acoperă peste 60% din segmente: autovehiculul mini de oraş Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan şi hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback şi station wagon, modelul sedan de clasă medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro şi Corvette, precum şi Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. În 2013 Chevrolet va lansa un SUV de clasă mică,  modelul Trax.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii