Renumit pentru aspectul și performanțele deosebite, legendarul model Chevrolet Corvette sărbătorește anul viitor un eveniment important – aniversarea a 60 de ani.

Chevrolet Corvette
Chevrolet Corvette joacă un rol important la Hollywood.
Lansarea noului model Corvette 427 decapotabil, ediția de colecție.

Renumit pentru aspectul și performanțele deosebite, legendarul model Chevrolet Corvette sărbătorește anul viitor un eveniment important – aniversarea a 60 de ani.

Modelul Corvette ilustrează autovehiculul sport veritabil – pur și simplu extraordinar și incitant, trăsături întărite de imaginea sa în cultura pop. Cu toate acestea, stilul său de necontestat nu reprezintă singurul atu al modelului Corvette – este un autovehicul sigur și, mai important, confortabil în deplasările zilnice.

Faima modelului Corvette a fost consolidată deja de mult timp datorită succesului înregistrat în cultura americană și rafinamentului său tehnic. De-a lungul timpului, o mare varietate de funcții inovatoare au contribuit la creşterea reputaţiei sale: exemple din ultimele decenii includ anvelopele run-flat, afișajul pe parbriz ce permite proiectarea de date importante pe parbriz, în câmpul vizual al șoferului, precum și tehnologia Magnetic Selective Ride Control ce asigură amortizarea în timp real.

Corvette, în topul box office-ului
Importanța Chevrolet în peisajul cultural american este la fel de evidentă pe străzi ca și în domeniul artelor și al divertismentului. Chevrolet Corvette a avut 1434 de roluri principale și secundare, atât în programe de televiziune, cât și în filme de Hollywood, făcându-și astfel un nume în cultura pop americană.

Site-ul Internet Movie Cars Database prezintă filme de top în care au participat şi modele Corvette – o scurtă listă include:
  • Ora de Vârf (1998) – James Carter, detectivul isteț care vorbește repede, conduce un elegant model Chevrolet Corvette din 1971. Autovehiculul este accesoriul ce se potrivește perfect stilului său de viață captivant și aventuros.
  • CARS 2 (2011) – Jeff Gordon, legenda Chevrolet NASCAR, își împrumută vocea personajului Jeff Gorvette, un model Corvette C6.R, în acest film de animație Disney-Pixar.
  • Corvette Summer (1978) – Personajul principal se îmbarcă într-o aventură cu scopul de a-și găsi autovehiculul Corvette Stingray 1973 furat, obiectul suprem al dorinței în acest film clasic de vară pentru adolescenți.
  • Route 66 (1960-1964) – Autovehiculul legendar ce rămâne loial personajelor de-a lungul călătoriilor acestora este un Chevrolet Corvette 1960 decapotabil roșu. În primul sezon a fost folosit inițial un Chevrolet Corvette 1959 decapotabil, dar în cel de-al doilea sezon acesta a fost actualizat, folosindu-se varianta mai recentă, din 1960, pentru a se asigura promovarea noului model. Întâmplător, această poziționare de produs a dus la dublarea vânzărilor și aceasta numai în timpul primului sezon!
  • Transformers: Răzbunarea celor învinși (2009) – Prototipul argintiu Corvette Stingray 2009 a fost prezentat în rolul lui Sideswipe, partenerul Autobot al lui Optimus Prime, conferind modelului o aură de mister și putere aproape „ireală”.
  • Glee (sezonul 2, episodul 2) – Modelul Chevrolet Corvette Grand Sport 2011 s-a dovedit a fi un instrument de putere pentru Will Schuester și cel mai mare dușman al său, Carl Howell, atunci când acesta a trebuit să se lupte pentru atenția adorabilei Emma Pillsbury, consilierul şcolii.
„Modelul Corvette este admirat în lumea întreagă, iar autovehiculele de clasă mondială ce îi pot egala statutul de legendă și reușitele sunt puține”, a declarat Vijay Iyer, director relații publice al Chevrolet Europe. „Poveștile pentru micul sau marele ecran trec dincolo de sălile de cinema și creează o legătură emoțională unică cu publicul.”

Lansarea noului model Corvette 427 decapotabil, ediția de colecție
Ediția de colecție a noului model Corvette 427 decapotabil a fost concepută special pentru comemorarea celei de-a 60-a aniversări a acestui autovehicul sport de legendă. Este cel mai rapid model Corvette decapotabil construit până acum și include dotări de înaltă tehnologie pentru care modelul a devenit renumit.

„Timp de aproape 60 de ani, modelul Corvette a oferit echipamente și tehnologii de ultimă oră şi performanțe incredibile”, a declarat Tadge Juechter, inginerul șef responsabil de designul ediției de colecție a modelului Corvette 427 decapotabil.

Având 60 de ani de experiență, modelul Corvette continuă să întruchipeze atât progresul tehnologic, cât și faima în industria cinematografică. La fel ca vinul, Corvette se îmbunătățește cu trecerea anilor! Iar povestea e departe de a lua sfârșit: Anul viitor, în cadrul Salonului Auto Internaţional Nord-American de la Detroit, va avea loc dezvăluirea oficială a mult-așteptatului model Chevrolet Corvette C7.

Sursă:
Filmele listate pe site-ul imcdb.org – dintre cele 29.478 de filme listate, modelele Corvette apar în roluri principale sau ca autovehicule de fundal în 1434 de filme.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Corvette este si va ramane intotdeauna una din masinile mele preferate. Este o masina exceptionala din toate punctele de vedere. Totul a pornit de cand am primit o masina in miniatura cand eram copil. De atunci si pana in ziua de astazi a ramas preferata mea. Poate o sa vorbesc cu Mos Craciun sa imi aduca si mie un Corvette in anii urmatori. NU in miniatura bineinteles :)

    RăspundețiȘtergere