ŠKODA a devenit cea mai de succes marcă din istoria Intercontinental Rally Challenge (IRC). ŠKODA a câștigat în 2012 a treia oară consecutiv titlurile din clasamentele Piloților și Constructorilor și, cu un total de 27 de etape IRC câștigate, a stabilit un nou record al campionatului.

Skoda Motorsport
ŠKODA a reușit un hat-trick de victorii atât în clasamentul Piloților cât și în cel al Constructorilor din IRC (2010-2012).
Cu 27 de victorii, ŠKODA este cel mai de succes producător din istoria IRC.
2012 este unul dintre cei mai de succes ani din istoria în motorsport a mărcii ŠKODA.
Campionii IRC au primit distincții în Paris.

ŠKODA a devenit cea mai de succes marcă din istoria Intercontinental Rally Challenge (IRC). ŠKODA a câștigat în 2012 a treia oară consecutiv titlurile din clasamentele Piloților și Constructorilor și, cu un total de 27 de etape IRC câștigate, a stabilit un nou record al campionatului.

La fel ca și în anii trecuți, ŠKODA a dominat campionatul IRC și anul acesta. Marca a câștigat relaxat titlul campionatului din clasamentul Constructorilor, iar Andreas Mikkelsen și Ola Floene, la bordul unei Fabia Super 2000 de fabrică, au devenit primul echipaj care a câștigat vreodată două titluri consecutive în clasamentul Piloților. Cu titlurile din campionatele IRC, Campionatul European (ERC), Campionatul Asia-Pacific (APRC) și șase campionate naționale, 2012 este unul dintre cei mai de succes ani din întreaga istorie de 111 ani, de când marca se implică în motorsport.

Andreas Mikkelsen, singurul pilot din istoria IRC care a câștigat două titluri consecutive în campionat (2011-2012) este încântat de succesul său în IRC: “Sunt foarte mândru pentru că am devenit prima persoană care a câștigat două titluri, unul după celălalt, în clasamentul piloților din Intercontinental Rally Challenge, în calitate de pilot pentru ŠKODA UK Motorsport, și sunt mândru pentru că am ajutat ŠKODA să câștige două dintre cele trei titluri consecutive pe care le deține în clasamentul constructorilor. Fabia S2000 de fabrică, pe care o pilotez, a fost incredibil de rapidă și fiabilă timp de doi ani, iar Ola și cu mine datorăm o mare parte din succesul nostru mărcii ŠKODA pentru că ne-a furnizat și ne-a oferit asistență pentru o mașină atât de bună. Nu voi uita niciodată acești doi ani minunați, în care am învățat atât de multe lucruri și mi-am făcut mulți prieteni, alături de ŠKODA UK Motorsport.”

Dublul triumf al mărcii ŠKODA în 2012 a definitivat statutul excepțional al mărcii în IRC: ŠKODA a început să participe în cursele IRC în 2009, iar piloții mașinilor ŠKODA Fabia Super 2000 au sărbătorit, de atunci, în total, 27 de victorii – cel mai mare număr obţinut vreodată de un constructor. “Prin participarea la IRC am scris un capitol de mare succes din istoricul implicării noastre în motorsport,” declară Michal Hrabánek, Directorul ŠKODA Motorsport. “Încă de la început, IRC a reprezentat o platformă extraordinară, iar rezultatele noastre în această competiție demonstrează că a fost și o alegere bună. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la succesul nostru. Cred că rezultatele noastre reprezintă cea mai bună motivație posibilă pentru viitoarele proiecte ale ŠKODA Motorsport”. În 2013, campionatul IRC se va uni cu Campionatul European pentru a forma o singură competiție continentală – ERC.

Juho Hänninen, Campionul IRC din 2010, a devenit pilotul cu cel mai mare succes din istoria IRC – Juho Hänninen și Mikko Markkula au sărbătorit victoria în 11 raliuri, devenind astfel cel mai de succes echipaj din istoricul implicării mărcii ŠKODA în motorsport. Pe parcursul celor patru ani în care au făcut parte din ŠKODA Motorsport, ei au devenit cel mai de succes team al acestei echipe de fabrică. Pilotând o ŠKODA Fabia Super 2000, ei au câștigat IRC (2010), SWRC (2011) și Campionatul European (anul acesta) devenind astfel singurul echipaj din lume care a câștigat toate aceste trei campionate.

Comentând în privința performanțelor sale extraordinare, Juho Hänninen declară: “Aș dori să mulțumesc mărcii ŠKODA pentru că a creat condiții cu adevărat excelente și pentru că ne-a oferit o mașină minunată pe care ne-am putut bizui de fiecare dată. Am câștigat un număr mare de evenimente și titluri, iar ultimii patru ani au fost cei mai buni din carierele noastre. Nivelul în IRC a fost cu adevărat înalt, și am avut parte de multe dueluri senzaționale, inclusiv cu piloți locali. A fost minunat să fac parte din această familie minunată.”

Jan Kopecký, de patru ori vicecampion IRC între 2009 și 2012 și câștigătorul a șapte etape IRC, a terminat și anul acesta pe locul doi la general: “În fiecare an am fost aproape de a câștiga campionatul, dar calitatea celorlalți piloți este un aspect important – mereu s-a situat la cote înalte, iar acesta este de fapt elementul cheie al întregului campionat IRC. În principiu, fiecare eveniment a reprezentat o bătălie cruntă pentru orice secundă, un lucru pe care cu greu îl vezi în alte campionate. Cred că cele patru locuri secunde, obținute în clasamentul general, demonstrează că valoarea întregului echipaj este în mod constant la un nivel înalt și că mașina noastră este foarte fiabilă”.

Ceremonia de premiere a ediției 2012 a IRC a avut loc în Paris. 2012 este unul dintre cei mai de succes ani din istoricul implicării mărcii ŠKODA în motorsport:
- ŠKODA a câștigat cel de-al treilea titlu consecutiv din IRC, devenind astfel cea mai de succes marcă din istoria acestui campionat;
- Anul acesta a fost înregistrată și o a treia victorie consecutivă a unui echipaj, într-o ŠKODA Fabia Super 2000 de fabrică, în clasamentul Piloților (Juho Hänninen și Mikko Markkula în 2010 și Andreas Mikkelsen și Ola Floene în 2011 și 2012).;
- Hänninen și Markkula au câștigat Campionatul European de anul acesta, iar ŠKODA a încheiat apoi acest sezon de succes câștigând Campionatul de Raliu Asia-Pacific (APRC);
- Jan Kopecký și Pavel Dresler (echipaj de fabrică) au triumfat în Campionatul Cehiei;
- Piloții ŠKODA Fabia Super 2000 au câștigat titluri în campionate naționale de raliu în Austria (Raimund Baumschlager), Germania (Mark Wallenwein), Slovenia (Aleks Humar), Turcia (Luca Rossetti) și Bulgaria (Dimitar Iliev).

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii