Audi progreseaza intr-un ritm alert in ceea ce priveste tehnologia luminilor. In ziua de astazi, farurile xenon plus si cele LED asigura iluminarea excelenta a soselei si imprumuta vehiculelor un aspect distinctiv.

Faruri Audi Matrix LED
Audi progreseaza intr-un ritm alert in ceea ce priveste tehnologia luminilor. In ziua de astazi, farurile xenon plus si cele LED asigura iluminarea excelenta a soselei si imprumuta vehiculelor un aspect distinctiv. In viitor, luminile de la Audi vor reactiona si mai precis la conditiile mediului inconjurator si vor fi controlate in intregime electronic. Primul pas in aceasta directie va fi facut in acest an cu farurile inovative Audi Matrix LED.

Xenon plus sau LED – farurile si blocurile optice spate ale modelelor Audi se impun imediat. Tehnologiile de iluminare ale marcii combina efectele atractive cu un nivel inalt de siguranta activa – cu adaptive light, farurile actuale deja reactioneaza cu mediul inconjurator si cu alte vehicule in trafic.

Audi deja proiecteaza tehnologiile de iluminare ale viitorului, iar patru directii cheie se pot distinge deja: Luminile vehiculelor Audi vor reactiona si mai precis la conditiile mediului inconjurator, vor comunica cu acestea in diferite feluri, sporind astfel siguranta activa. Luminile viitorului vor beneficia de control complet electronic si vor fi si mai atractive si mai distinctive datorita noilor functii dinamice.

Faruri Audi Matrix LED
Tehnologia viitorului este cunoscuta sub numele de faruri Audi Matrix LED – aceasta imparte raza LED in segmente individuale nenumarate. Diodele individuale emitatoare de lumina lucreaza in tandem cu lentilele sau reflectoarele pozitionate anterior acestora si asigura intotdeauna o iluminare excelenta, fara a avea nevoie de un mecanism de reglare – ele fiind activate, dezactivate sau diminuate in functie de situatie. Aceasta noua tehnologie ofera inginerilor si designerilor de la Audi posibilitati fascinante pentru configuarea numarului de LED-uri, pozitionarea lor cat si pentru aspectul farurilor.

Farurile Audi Matrix LED isi trag informatia necesara de la o camera, de la sistemul de navigatie si de la alti senzori. Cand camera detecteaza alte vehicule, aceasta blocheaza raza de lumina intr-un anumit sector. In situatii complexe, farurile pot ilumina si spatiile dintre cateva vehicule.

Bazandu-se pe datele de navigatie, raza de lumina se regleaza in functie de curba chiar dinaintea miscarii volanului de catre sofer. In principiu, raza de lumina ghideaza soferul pe sosea. Utilitatea se reflecta si in aspectul deosebit al farurilor. Iluminarea diferitelor segmente poate fi experimentata si din exterior. Farurile Matrix LED vor debuta in cursul acestui an.

Sursa: Audi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii