Prima demonstraţie a sistemului TuneIn la bordul autovehiculelor mărcii are loc la Las Vegas.

Chevrolet Takes TuneIn for A Spin At CES
Prima demonstraţie a sistemului TuneIn la bordul autovehiculelor mărcii are loc la Las Vegas.  

Deşi sunt autovehicule de mici dimensiuni, viitoarele modele Chevrolet Spark şi Sonic (în Europa cunoscut sub denumirea Aveo) vor include o multitudine de opţiuni pentru sisteme infotainment, la care se va adăuga sistemul de streaming audio TuneIn şi reţeaua internaţională de 70.000 de posturi oferită de acesta. Chevrolet va oferi astăzi pentru prima oară o demonstraţie a funcţiilor sistemului TuneIn montat pe un autovehicul electric Spark 2014, în cadrul Consumer Electronics Show.

Cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone compatibile cu Chevrolet MyLink Radio montat pe echipările superiolare ale modelor Spark şi Sonic din SUA, TuneIn le va oferi clienţilor din întreaga lume acces la programe globale şi personalizate de infotainment, controlate prin intermediul sistemului audio al autovehiculului. Acest lucru înseamnă că un client ce locuieşte în Chicago poate asculta un post de radio din Africa şi un client din Coreea de Sud poate asculta postul său preferat de muzică electronică din Europa sau un post din New Orleans ce transmite jazz.

„Pentru dezvoltarea sistemului Chevrolet MyLink pentru modelele Spark şi Sonic am ţinut cont de preferinţele clienţilor noştri din întreaga lume şi considerăm că TuneIn va avea un succes uriaş la consumatorii care doresc conectivitate şi divertisment personalizate,” a declarat Cristi Landy, director Chevrolet al departamentului de autovehicule de mici dimensiuni şi electrice pentru America de Nord. 

TuneIn este unul dintre cele trei sisteme noi bazate pe aplicaţii pentru smartphone care se estimează că vor deveni disponibile în decursul acestui an pentru modelele echipate cu Chevrolet MyLink. Celelalte sunt BringGo, un sistem de navigaţie complet şi Siri, asistentul inteligent de la Apple (pentru clienţi ce deţin un iPhone compatibil ce rulează iOS 6) care permite şoferilor să efectueze operaţiuni prin simple comenzi vocale.

Pentru a accesa TuneIn prin MyLink Radio, clientul va descărca pur şi simplu aplicaţia gratuită TuneIn Radio pe un smartphone compatibil şi va conecta telefonul la MyLink pentru conectare sigură şi fără întreruperi la posturile de radio locale, internaţionale şi online.  Utilizatorii pot programa posturile în funcţie de locaţie, gen, numele echipei sportive, tipul sau codul postului.

În Europa, Chevrolet MyLink este disponibil pe modelele Cruze şi Aveo (în echipările superioare); MyLink va fi disponibil şi pentru SUV-ul de mici dimensiuni Chevrolet Trax.

Cum funcţionează MyLink Radio pentru modelele Spark şi Sonic
Chevrolet MyLink Radio funcţionează ca o extensie a smartphone-ului proprietarului, fiind compatibil cu Android, BlackBerry sau iPhone. De asemenea, MyLink este compatibil cu anumite telefoane Nokia cu sistemul de operare Symbian şi unele telefoane cu sistem de operare Windows Mobile de la Microsoft.

Proprietarii îşi pot asculta melodiile,respectiv vizualiza contactele, materialele video şi fotografiile personalizate cu ajutorul smartphone-urilor personale şi al sistemului Bluetooth, prizei de conectare sau USB-ului din autovehicul. Apoi, aceştia selectează una dintre opţiunile afişate pe ecranul tactil color de şapte inch: Audio, Imagini & Filme, Telefon, Link Smartphone şi Setări.

Fiecare opţiune a meniului îl conduce pe utilizator printr-o serie de funcţii uşor de selectat, smartphone-ul fiind depozitat în siguranţă în tot acest timp. 

Condusul cu Siri
Clienţii ce deţin un iPhone* compatibil, ce rulează iOS 6 pot transmite o serie de sarcini specifice aplicaţiei Siri, în timp ce ei se concentrează asupra drumului, fără a-şi lua mâinile de pe volan. Pentru a accesa aplicaţia Siri, posesorii își conectează pur și simplu iPhone-ul la radioul MyLink prin Bluetooth, îl cuplează cu sistemul și folosesc butonul de activare a vocii de la nivelul volanului pentru a începe și încheia sesiunile cu Siri în modul de funcționare Eyes Free.

* Siri este disponibil în versiunea Beta numai pentru iPhone 4S, iPhone 5, iPad (generaţia a treia şi a patra), iPad mini şi iPod touch (generaţia a cincea), necesitând acces la Internet. Este posibil ca Siri să nu fie disponibil în toate limbile, nici în toate zonele, iar caracteristicile aplicaţiei pot varia în funcţie de zonă. Este posibil să existe tarife pentru transmiterea de date prin intermediul telefonului mobil.

Sistem de navigaţie complet şi actualizări ale informaţiilor din trafic cu BringGo
Clienţii ce achiziţionează aplicaţia integrată pentru smartphone BringGo pentru MyLink vor avea acces la:

· Informaţii în caz de urgenţă precum numărul de telefon pentru poliţie, pompieri şi cel mai apropiat spital.
· Mii de puncte de interes, precum cel mai apropiat magazin general, cel mai apropiat restaurant în funcţie de categoria acestuia, atelier de reparaţii, etc.
· Căutare locală prin intermediul Google.
· Funcţie de localizare.
· Funcţie de transmitere a informaţiilor actualizate din trafic pentru raportarea accidentelor, drumurilor închise şi a traseelor alternative.
· Hărţi 3D.
· Capacitatea de a calcula autonomia în kilometri în cazul autovehiculelor electrice.
· Capacitatea de a stoca hărţile locale în smartphone-ul clientului, oferindu-i acestuia acces la locaţiile respective şi instrucţiuni pas-cu-pas, chiar şi atunci când semnalul telefonului este slab. Multe aplicaţii compatibile cu GPS nu prezintă aceste funcţii.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii