Dunlop a fost selectat drept furnizor exclusiv de anvelope pentru cea mai lungă cursă din lume dsfășurată pe circuit, competiția Maxi Endurance, care durează 48 de ore și va avea loc pentru prima oară la Navarra în Spania în perioada 15-17 Martie.

Le Mans Night
Dunlop a fost selectat drept furnizor exclusiv de anvelope pentru cea mai lungă cursă din lume dsfășurată pe circuit, competiția Maxi Endurance, care durează 48 de ore și va avea loc pentru prima oară la Navarra în Spania în perioada 15-17 Martie.

Fiecare competitor va alerga în cursă pe anvelope Dunlop, oficialii alegând Dunlop drept furnizor pentru diversitatea de supercar-uri și modele din producţia de serie care se vor alinia pe grila de start la acest eveniment maraton.

Gary Wassell, Manager Car Motorsport, a declarat:  “Suntem mândri că organizatorii celei mai lungi curse de anduranță din lume au ales Dunlop. Palmaresul nostru în toate categoriile de concurs ale acestui eveniment – Prototip, GT și Touring Car – înseamnă un singur lucru: avem gama și nivelul de expertiză necesare pentru a deservi o gamă atât de variată de automobile. Recent, experiența noastră în postura de învingători cuprinde campionate precum World Endurance, VLN din Germania, sau o victorie de clasă în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Aceste succese subliniează capacitatea noastră de a oferi suport unor evenimente majore prestigioase, așa cum este cazul de față, dar este și motivul pentru care am fost aleși drept furnizor unic de anvelope și în cadrul altor curse majore de anduranță de 24 de ore.”

Moștenirea Dunlop în materie de performanță se bazează în special pe succesul din cursele de anduranță. Astfel, pe lângă faptul că este cel mai prolific producător de anvelope din cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans, Dunlop este furnizor oficial și pentru cursele de 24 de ore de la Silverstone și Barcelona.

“Astfel de evenimente sunt adevărate teste ale durabilității, calității și consecvenței dar și al performanței totale. Aceasta este zona în care experiența Dunlop în cursele de anduranță va ajuta acest eveniment inaugural să devină una dintre cele mai incitante completări ale calendarului competițional din ultimii ani” a adăugat Gary.

Dunlop at Dubai 24hAnvelopele de curse marca Dunlop sunt dezvoltate și fabricate la Centrul Motorsport al companiei, în Birmingham, Marea Britanie.  Pe lângă calitatea de Partener Tehnic Oficial al multor producători auto prestigioși, precum AMG Customer Sports, Renault Sport și Volkswagen Racing, Dunlop produce de asemenea, în fiecare an, peste 200.000 de anvelope cu tehnologie ultra-performantă pentru Campionatele Mondiale de Motociclism Moto2 și Moto3, cursele Competiţia Internaţională GT și de Anduranţă precum și pentru diverse campionate naționale, cum ar fi Campionatul Britanic de Turisme BTCC și Campionatul de Supercaruri din Olanda.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii