Anul trecut, echipa Abu Dhabi susţinută de Black Falcon a obţinut prima sa victorie pentru Mercedes-Benz SLS AMG GT3 în cursa de 24 de ore susţinută de Dunlop.

Echipa Abu Dhabi
Anul trecut, echipa Abu Dhabi susţinută de Black Falcon a obţinut prima sa victorie pentru Mercedes-Benz SLS AMG GT3 în cursa de 24 de ore susţinută de Dunlop. În acest an, echipa revine cu o nouă victorie pe podiumul cursei de anduranţă destinată vehiculelor GT, turismelor şi maşinilor special concepute pentru cursele de 24 de ore. După 24 de ore, căpitanul echipei Abu Dhabi, Khalid Al Qubaisi, a condus maşina cu numărul 1 dincolo de linia de sosire şi a plasat-o fără probleme în poziţia de leader. Al Qubaisi şi colegii săi de echipă Sean Edwards din Marea Britanie, Jeroen Bleekemolen din Olanda şi de cinci ori campionul mondial din DTM Bernd Schneider din Germania au parcurs un total de 600 de tururi de pistă, pe circuitul cu o lungime de 5,390 kilometri ai autodromului din Dubai, totalizând 3234 de kilometri parcurşi în 24 de ore. Ferrari-ul 458 al echipei italiene AF Corse, condus de italienii Lorenzo Carvalho, Lorenzo Case şi Marco Cioci cărora li s-a adăugat pilotul finlandez de Formula 1, Mika Salo, a încheiat cursa pe locul secund, podiumul fiind completat de bolidul Aston Martin Vantage GT3 al echipei Craft Racing AMR, condus de Frank Yu, Tomonobu Fuijii, Darren Turner, Darryl O’Young şi Stefan Mücke. Bolidul echipei Fach Auto Tech, un Porsche 997 GT3 R, condus de gemanii Otto Klohs şi Jens Richter, austriacul Martin Ragginger şi elveţianul Carlo Lusser a terminat cursa pe locul 6 la general şi în poziţia fruntaşă la clasa A6-Amatori.

Cea de-a opta ediţie a cursei Dunlop 24H DUBAI a fost o emoţionantă cursă de tip roller-coaster pentru toţi membrii echipei Abu Dhabi susţinută de Black Falcon. Miercuri, una din cele două mașini Mercedes-Benz SLS AMG ale echipei s-a stricat fără a mai putea fi reparată din cauza unei accidentări violente în timpul testelor. Echipa a adus o maşină de înlocuire de la echipa British Preci Spark şi a convertit-o într-o maşină cu specificaţiile necesare pentru o cursă de anduranţă, dar aceasta a însemnat o muncă asiduă pentru mecanicii echipei pentru a fi gata de cursă în timp util. În cursă, maşina a fost în primele cinci pentru aproape tot parcursul celor 24 de ore de cursă, iar ca urmare a numeroaselor abandonuri şi incidente care au determinat pierderea de timp preţios pentru ceilalţi concurenţi, maşina a ajuns în frunte şi s-a clasat pe prima poziţie în ultimele tuturi de pistă ale cursei. “Un sentiment extraordinar,” a spus Khaled Al Qubaisi, cel care a avut onoarea să mergă pe cămilă imediat după cursă către podiumul câştigătorilor în cursa Dunlop 24H DUBAI, conform tradiţiei. Al Qubaisi, Bleekemolen şi Edwards au acum în palmares două victorii în cursa de 24 de ore susţinută de Dunlop din Dubai, în timp ce Bernd Schneider este la prima sa victorie într-o cursă de anduranţă. Bleekemolen a terminat al doilea în 2008, olandezul este cel mai de succes pilot din istoria cursei de 24 de ore Dunlop 24H DUBAI.

Rata de uzură în cursa din acest an a fost neobişnuit de mare. Printre cele mai spectaculoase şi neaşteptate abandonuri s-au numărat şi cele două BMW-uri ale echipei Saudi Falcons Team, conduse şi echipate de German Schubert Motorsport, câştigătoare la general în 2011. Echipa italiană AF Corse a pierdut şi ea unul din cele două Ferrari-uri chiar din primele tururi ale cursei, dar a încheiat competiția pe locul 2 cu cealaltă maşină rămasă în cursă. Lupta pentru cea de-a treia poziţie a podiumului s-a dat între maşina cu numărul 8, un Porsche al echipei Fach Auto Tech, şi cea cu numărul 15, un Astorn Martin al echipei Craft Racing AMR. În cele din urmă, bătălia a fost câștigată de echipa de pe Aston Martin. Echipa Fach Auto Tech a încheiat cursa cu ambele sale maşini pe locurile 4 şi 6 la general, şi, respectiv, pe locurile 1 şi 3 la clasa A6-Amatori. Locul 5 la general şi 2 la clasa A6-AM a fost ocupat de echipa British Preci Spark formată din David, Godfrey, Morgan, Philip şi Gareth Jones, toţi membri ai aceleiaşi familii şi conducând un Mercedes-Benz SLS AMG.

Piloţii francezi Francois Glenmor, Sébastien Crubilé, ‘Mr. John of B.’ şi Soheil Ayari (#41) au câştigat la clasa Porsche 997 Cup şi au terminat cursa pe locul 16 la general. Onorurile la clasa siluetă SP2 i-au revenit echipei formate din Luc Braams, Duncan Huisman, Oliver Freymuth, Max Braams şi J.J. Verheul, care s-a impus în trofeul Renault Mégane Trophy. La categoria SP3-GT4 victoria i-a revenit bolidului Lotus Evora GT4 al echipei Cor Euser Racing (#148) condus de Vic Rice, Shane Lewis, Henk Thijssen şi Trevor Knight. Cele două Nissan-uri 370Z ale echipei britanice RJN Motorsport au încheiat cursa, în ciuda problemelor pe care le-au întâmpinat, pe locurile 2 şi 9 la clasele lor.

Cel mai bun loc la clasa A5 i-a revenit maşinii cu numărul 63 al echipei JR Motorsport-BMW E46 GTR, pilotată de Pieter van Soelen, Harry Hilders, Koen Bogaerts şi Bas Schouten, care au dominat la clasa lor aproape toată cursa. Bolidul BMW E46 Coupé cu numărul 62 pilotat de Bernd Kuepper, Michael Kroll, Martin Kroll, Chantal Kroll şi Roland Eggimann, al echipei germane Kuepperracing, a terminat pe prima poziţie la clasa A4, în timp ce la categoria A3T s-a impus o altă victorie BMW, obţinută de echipa olandeză compusă integral din femei cu Liesette Braams, Sheila Verschuur, Gaby Uljee, Paulien Zwart şi Sandra van der Sloot la volanul bolidului cu numărul 121 al echipei Racing Divas-Schubert.

Echipa formată din reprezentanţi UAE, LAP57 Racing, a câştigat la clasa A2 cu o Honda Saloon în două uşi (#57), pilotată de Mohammed Al Owais, Umair Khan, Omran Al Owais, Rupesh Chanake şi Saeed Al Mehairi. Onorurile la clasa D1 au revenit unei alte echipe UAE, SVDP Racing, cu un BMW 120D (#115, Jonathan Mullan/Spencer van der Pal/Wubbe Herlaar/Jason O’Keefe/Kris Budnik). Cea de-a noua ediţie a Dunlop 24H DUBAI este programată pentru 9-11 ianuarie 2014.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii