Steve Girsky, Vicepreședinte GM, și Philippe Varin, Președintele Boardului de Conducere PSA Peugeot Citroën, au răspuns azi la întrebările adresate de jurnaliști în timpul unei întâlniri organizate la « Maison de l'Automobile » la Bruxelles.

GM si PSA Peugeot Citroen
Steve Girsky, Vicepreședinte GM, și Philippe Varin, Președintele Boardului de Conducere PSA Peugeot Citroën, au răspuns azi la întrebările adresate de jurnaliști în timpul unei întâlniri organizate la « Maison de l'Automobile » la Bruxelles.

Reuniunea a oferit o oportunitate de a discuta în detaliu progresele înregistrate de cei doi parteneri în alianță lor strategică globală anunțată pe 29 februarie 2012.

Aşa cum ambele grupuri au indicat pe 20 decembrie 2012, acordurile finale privind achizițiile, logistica și dezvoltarea de proiecte de vehicule au fost semnate în conformitate cu programul anunțat inițial.

Echilibru în dezvoltarea de produse în comun
Sarcinile și responsabilitățile privitoare la programele comune de dezvoltare de produse au fost atribuite în mod corect și uniform, într-un angajament ce permite ambilor parteneri să obțină avantaje maxime de la colaborare:
  • autovehiculul de segment C multi-purpose pentru Opel/Vauxhall, cel de segment C crossover pentru marca Peugeot și cel de segment B multi-purpose pentru ambii producătorii vor fi elaborate pe platformele PSA Peugeot Citroën.
  • GM va conduce dezvoltarea autovehiculelor multi-purpose de segment B pentru ambele grupuri.
  • platforma adusă la zi pentru vehicule cu emisii scăzute de segment B, concepute pentru noua generaţie Opel/Vauxhall și modelele PSA Peugeot Citroën în Europa și mai departe, va fi co-dezvoltată de ambii parteneri.
Organizaţie comună pentru achiziții în Europa
Ambele companii au semnat, de asemenea, un acord definitiv legat de Achiziţii. Toate aprobarile de reglementare relevante au fost primite în timp, iar organizaţia comună de achiziții ("JPO") va deveni operațională în scurt timp. În faza de tranziție către demararea JPO, un executiv GM va fi numit director executiv responsabil cu punerea în aplicare a structurilor organizației. După o perioadă maximă de un an, acesta va fi înlocuit de un Vicepreşedinte de Achiziţii și un Vicepreşedinte de Achiziţii Adjunct - câte unul din fiecare companie, prin rotaţie.

Alte inițiative globale
GM și PSA Peugeot Citroen au confirmat, de asemenea, intenția de a dezvolta noi proiecte la nivel mondial în vederea extinderii alianței și pentru a profita de noi oportunități. În acest sens, evaluează oportunităţile pe pieţe în creștere, precum America Latină și Rusia, regiuni prioritare pentru ambele grupuri.

În plus, cele două grupuri urmăresc să dezvolte împreună o nouă generație motoare pe benzină de mici dimensiuni, cu trei cilindri şi consum redus de carburant, derivate din linia EB a PSA Peugeot Citroen.

Sursa: GM Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii