Nasser Al-Attiyah si Lucas Cruz, navigatorul sau, au obtinut a doua victorie consecutiva in Raliul Dakar si a patra pentru Qatar Red Bull Rally Team la editia din acest an.

Qatar Red Bull Rally Team
Qatar Red Bull Rally TeamNasser Al-Attiyah si Lucas Cruz, navigatorul sau, au obtinut a doua victorie consecutiva in Raliul Dakar si a patra pentru Qatar Red Bull Rally Team la editia din acest an.

Buggy-ul pilotat de Nasser si Lucas a fost primul la start si dupa o etapa fara greseala, cei doi si-au asigurat victoria pe speciala programata intre Nazca si Arequipa.

Cu victoria din speciala a patra a Raliului Dakar 2013, Nasser a ajuns la 16 astfel de succes in Dakar, asigurandu-si un loc printre legendele acestei curse clasice. Dupa ziua a patra, Nasser si Lucas au ramas pe locul secund, dar au redus diferenta la 5m16s fata de liderul clasamentului general.

Carlos Sainz si Timp Gottschalk, in cel de-al doilea buggy al echipei Qatar Red Bull Rally Team, nu au avut o z ila fel de buna. Cei doi au avut probleme mecanice in desertul peruan si au pierdut orice sansa lde a mai castiga raliul in acest an.

Carlos Sainz si-a schimbat obiectivul si si-a propus sa castige cat mai multe probe speciale pana la finalul raliului si, desigur, sa-l sustina pe colegul sau de echipa.

Declaratii piloti:
Nasser Al-Attiyah: “Este un raliu foarte dificil, dar ma bucur ca echipa este foarte puternica si am reusit sa mai castigam o proba speciala. Sunt foarte multumit ca am oibtinut aceasta victorie fiind primii la start. Este fantastic ca reusesc sa castig probe tinand cont ca nu fortez buggy-ul la maximum. Suntem undeva la 60%. Vreau sa termin raliul, dar daca exista si cea mai mica sansa de a-l castiga imi voi schimba tactica desigur.”

Carlos Sainz: “Am avut probleme tehnice majore si doar cu ajutorul lui Timo am reusit sa terminam proba. El a rezolvat toate problemele pe care le-am avut. Am pierdut mult timp, dar am vrut neaparat sa ajungem cu masina la sosire si din fericire am reusit. Dupa ziua a patra nu mai avem nicio sansa la victorie. Ne-am asumat acest lucru cand am ales sa venim cu o masina complet noua la Dakar. Sper doar ca Nasser sa continue fara probleme. Vom incerca sa-I ajutam cat mai mult pe Nasser si Lucas, iar noi vrem sa mai castigam cateva probe pana la finalul raliului.”

La clasa moto, Cyril Despres se afla pe pozitia a treia in clasamentul general dupa ziua a patra.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii