Ca furnizor de anvelope exclusiv pentru Chevrolet Corvette Stingray 2014, Michelin celebrează lansarea modelului decapotabil emblematic Chevrolet, evenimentul de senzaţie din cadrul Salonului auto de la Geneva, ediţia 2013.

CHEVROLET Corvette Stingray Convertible 2014
Ca furnizor de anvelope exclusiv pentru Chevrolet Corvette Stingray 2014, Michelin celebrează lansarea modelului decapotabil emblematic Chevrolet, evenimentul de senzaţie din cadrul Salonului auto de la Geneva, ediţia 2013.

Michelin, cel mai important constructor de anvelope la nivel mondial, a marcat recent, în cadrul Salonului Auto Internaţional Nord-American, desfăşurat în luna ianuarie 2013, un moment cheie în activitatea sa, anunţând că anvelopele MICHELIN® reprezintă — pentru prima dată — echiparea originală exclusivă pentru întreaga gamă de modele Chevrolet Corvette Stingray 2014.

Varianta decapotabilă Corvette Stingray va utiliza acelaşi şasiu şi aceleaşi anvelope ca şi varianta coupé, anvelope MICHELIN Pilot® Super Sport® ZP, un produs ultraperformant, dezvoltat special pentru Corvette, pe baza colaborării începute pe circuitul de curse, în cadrul competiţiei American Le Mans Series.

Alegerea acestei anvelope pentru echiparea Corvette Stingray reprezintă o realizare extrem de importantă pentru Michelin, după ce constructorul de anvelope a fost ales să echipeze şi Corvette ZR1 2009 şi Corvette Z06 2011.

„Anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport ZP reprezintă concretizarea angajamentului Michelin faţă de inovaţie şi obiectivul nostru de a combina cele mai bune performanţe în fiecare anvelopă pe care o producem”, a afirmat John Moloney, vice-preşedinte O.E. Marketing, Michelin North America. „Dovada o constituie performanţele; deţinătorii modelului Corvette Stingray 2014 se vor bucura de o anvelopă concepută special pentru această maşină, o anvelopă care oferă aderenţa, manevrabilitatea şi siguranţa pe care aceştia le aşteaptă, indiferent dacă se află pe un circuit de curse sau pe un drum de ţară.”

Michelin a colaborat îndeaproape cu echipa Corvette, pentru a crea şi dezvolta o anvelopă care să corespundă performanţelor maşinii. Pe durata dezvoltării vehiculului, Michelin a petrecut mai mult de 12.000 de ore la masa de lucru, concentrându-se asupra designului anvelopei, pentru care a folosit tehnologie de ultimă generaţie, şi a efectuat nenumărate teste, care au însumat mii de kilometri. Valorificând experienţa şi tehnologia de care dispune, Michelin a creat două anvelope Pilot® Super Sport® ZP, exclusiv pentru Corvette Stingray, una pentru modelul coupé şi modelul decapotabil standard, şi cealaltă pentru Corvette Stingray cu Z51 Performance Package.

Avantajele tehnice ale anvelopelor de vară MICHELIN Pilot® Super Sport® ZP includ:
  • Tehnologia Michelin de înaltă performanţă, care vizează compuşii din banda de rulare, adaptaţi pentru a oferi o aderenţă sporită atât pe suprafeţe uscate, cât şi pe suprafeţe umede.
  • Forma suprafeţei de contact cu solul, concepută cu ajutorul unor programe informatice complexe şi a unor instrumente analitice utilizate, de regulă, pentru a identifica soluţii pentru solicitările care apar la anvelopele de curse. Este pentru prima dată când aceste instrumente au fost folosite pentru a optimiza performanţele unei anvelope de stradă.
  • Pliurile de protecţie din aramidă, adaptate pentru a asigura o suprafaţă optimă de contact cu solul la viteze mari, o manevrabilitate sporită şi o durată de viaţă mai mare a anvelopei.   
  • La interior, un compus special de cauciuc, adaptat pentru a reduce rezistenţa la rulare şi consumul de carburant, fără a compromite celelalte performanţe.
  • Inserţiile asimetrice run-flat şi configuraţia carcasei sunt concepute să sporească şi să optimizeze performanţele anvelopei.
CHEVROLET Corvette Stingray Cabriolet
„Atunci când ni s-a oferit şansa de a crea o anvelopă pentru noul model Corvette, am ştiut că trebuie să folosim cea mai performantă tehnologie Michelin”, a afirmat Lee Willard, inginer şef Michelin în cadrul proiectului Corvette. „Anvelopa MICHELIN Pilot® Super Sport® ZP reprezintă un real pas înainte în ceea ce priveşte anvelopele de înaltă performanţă.”

Modelul coupé şi modelul decapotabil vor include pentru echiparea standard anvelope MICHELIN Pilot Super Sport ZP, o versiune pentru Corvette Stingray cu Z51 Performance Package şi o altă versiune pentru Corvette Stingray standard. Comparativ cu Pilot Super Sport ZP care echipează modelul standard Corvette Stingray, Z51 Performance Package asigură Corvette Stingray un nivel mai agresiv de performanţă, fiind susţinut şi de adaptările suplimentare MICHELIN. Cu două versiuni Pilot Super Sport ZP, Michelin contribuie la punerea în valoare a celor două personalităţi Corvette.

Anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport ZP, echiparea originală pentru Z51 Performance Package, este adaptată pentru a oferi o manevrabilitate şi o aderenţă de excepţie şi o ţinută de drum precisă. Designul acestei anvelope se bazează pe o combinaţie a tehnologiilor utilizate la anvelopa MICHELIN Pilot® Sport Cup ZP, cea care a ajutat Corvette ZR1 2012 să înregistreze un timp de 7:19.6 pe circuitul de la Nürburgring, şi a performanţelor anvelopei MICHELIN Pilot Super Sport.

Anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport ZP include şi compuşii inovatori dezvoltaţi pe baza activităţii competiţionale şi care se regăsesc în anvelopele Pilot Sport Cup ZP, care echipează C6 ZR1 şi Z06. Spre deosebire de anvelopele MICHELIN care echipează Corvette Stingray 2014 standard, anvelopa Z51 include un compus dual care asigură o aderenţă comparabilă cu cea a anvelopelor slick şi o manevrabilitate remarcabilă, oferind în acelaşi timp o longevitate sporită şi o ţinută de drum optimizată pe suprafeţe umede.

Ca şi în cazul anvelopelor care echipează modelul standard Corvette Stingray, anvelopele Z51 Performance Package au fost create utilizând tehnici computerizate de ultimă oră, similare celor folosite pentru conceperea anvelopelor de curse pentru American Le Mans Series. Rezultatul îl constituie o anvelopă cu o structură şi o amprentă la sol optimizate, ale cărei performanţe sunt comparabile cu cele ale anvelopelor de curse.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii