Departamentul de design Kia a câștigat prestigioasele premii ‘red dot’. Patru modele desenate în cadrul companiei au fost printre cele mai apreciate apariții la ediția 2013 a acestor premii.

Kia pro_ceed red dot award 2013 Best of the Best
Departamentul de design Kia a câștigat prestigioasele premii ‘red dot’. Patru modele desenate în cadrul companiei au fost printre cele mai apreciate apariții la ediția 2013 a acestor premii. Astfel, Kia pro_cee'd a reușit să-și adjudece titulatura de "Best of the Best" al categoriei design de produs. Alături de acest model au mai fost premiate și compacta cee'd, cee'd Sportswagon și MPV-ul compact Carens.

După ce în luna noiembrie a câștigat premiul iF pentru design de produs, Kia pro_cee'd recidivează chiar înaintea debutului vânzărilor, ce va avea loc luna aceasta. Cele patru premii ‘red dot’ proaspăt dobândite urcă numărul distincțiilor de acest fel câștigate de către Kia din 2009 și până în prezent la un total de zece. Așa se face că premiile obținute de cee'd, pro_cee'd, cee'd Sportswagon și Carens se alătură celor obținute de Soul, Venga, SUV-ul compact Sportage, Optima (deținător al titulaturii "Best of the Best"), dar și celor obținute anul trecut de Rio (versiunea cu cinci portiere) și Picanto.

"Suntem foarte mândri de premiile ‘red dot’ obținute de toate modelele gamei Kia cee'd, la care se alătură și cel primit de Carens. Cu atât mai mult cu cât pro_cee'd a fost desemnat "Best of the Best", premiu obținut în trecut și de Kia Optima, deci se pun bazele unei continuități a produselor noastre care primesc cea mai înaltă distincție oferită juriul de ‘red dot’”, a declarat Peter Schreyer, directorul departamentului de design al Kia Motors Corporation.

"Faptul că cele mai importante modele compacte ale noastre au câștigat patru premii este o realizare notabilă a echipelor noastre de design. Creațiile lor câștigă premii pentru al cincilea an consecutiv, fapt ce confirmă încă o dată că ne aflăm pe calea cea bună în ceea ce privește strategia de design adoptată de Kia."

Premiile ‘red dot’: garanție a calității designului de produs
Centrul de design al regiunii nordice Rhine-Westphalia a pus bazele proiectului ‘Premiile red dot’ în 1955, competiție care a ajuns acum una dintre cele mai prestigioase din lume. Dintre categoriile premiate pentru calitatea oferită amintim "design de produs", "design de comunicare" sau "design de concept și prototip". Anul acesta s-au înscris în concurs 1.865 de producători din 54 de țări, prezentând în fața juriului 4.662 de produse. Cei 37 de jurați au analizat produsele din prisma a nouă criterii, dintre care amintim nivelul de inovație adus, funcționalitate și sustenabilitate. Ceremonia de acordare a premiilor ‘red dot’ se va desfășura pe 1 iulie 2013 la Aalto-Musiktheater, în Essen.

Kia red dot award 2013 Winners
Familia de modele cee'd și modelul Carens: alegeri atractive în clasa compactă
Prima lansare din cadrul familiei de modele cee'd s-a petrecut în Europa în 2007, iar până acum putem spune că această gamă a ajuns să pună o amprentă serioasă asupra clasei compacte (segmentul C). Câștigătorul premiului "Best of the Best" 2013 în cadrul premiilor ‘red dot’, Kia pro_cee'd a adoptat un aspect cu un puternic accent sportiv, care îl delimitează foarte bine de fratele său cu cinci portiere, Kia cee'd. Specificațiile sale sunt de top, iar echiparea standard este foarte generoasă pentru un model din această clasă; capitolul motorizări este acoperit de două propulsoare diesel de 1,4 sau 1,6 l, în timp ce pentru amatorii de motoare alimentate cu benzină există versiuni similare, de 1,4 sau 1,6 l ce dezvoltă puteri maxime de până la 135 CP. Emisiile de CO2 pornesc de la puțin sub 100 g/km.

Kia Carens este un nou model de familie, un MPV compact, apărut pentru a urma tendința lansată de predecesorul său, un model cu o funcționalitate și o flexibilitate excelentă, împachetând totul într-o formă mult mai atractivă. În ambele versiuni de configurare disponibile, cu cinci sau șapte locuri, noul Carens oferă o echipare bogată, din care amintim aer condiționat, volan multifuncțional, sistem audio, cruise control și lumini de zi cu tehnologie LED. Două motorizări pe benzină sunt disponibile (1,6 și 2 litri) și un turbo-diesel de 1,7 litri, iar plaja de puteri variază între 135 și 166 CP, în timp ce emisiile de CO2 pornesc de la 124 g/km. La toate acestea se adaugă și faptul că, asemenea tuturor modelelor Kia comercializate în Europa, Carens beneficiază de o garanție unică de 7 ani, sau 150.000 km.

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Este absolut firesc sa se intample asa, KIA este dupa umila mea parere cea mai interesanta companie auto , mai bine spus cel mai interesant constructor al ultimilor 6-7 ani.O spun sus si tare cu simt de raspundere pentru ca au investit extraordinar de mult in tot ce inseamna calitatea masinii, design exterior, design interior si nu in ultimul in rand in marketing. Au si un tel si anume sa ajunga pe podium ca vol de masini vandute lucru ce nu e deloc imposibil. Vorbesti in articol de Optima , ei bine da , unii au ajuns sa spun ca in urmatoriiani Passat si greii din clasa medie vor privi cu foarte multa teama catre Optima...

    RăspundețiȘtergere