Lansarea primului Sports Activity Coupé reprezintă un impuls nou pentru aventura mărcii britanice într-o dimensiune nouă. Noul model urmează să debuteze în showroom-urile din Europa în week-end-ul 16-17 martie, cu un preţ de început de 20350 Euro fără TVA pentru versiunea MINI Cooper de 1,6 litri şi 122 CP.

MINI Paceman
Lansarea primului Sports Activity Coupé reprezintă un impuls nou pentru aventura mărcii britanice într-o dimensiune nouă. Noul model urmează să debuteze în showroom-urile din Europa în week-end-ul 16-17 martie, cu un preţ de început de 20350 Euro fără TVA pentru versiunea MINI Cooper de 1,6 litri şi 122 CP.

Împărtăşesc aceleaşi gene, dar interpretează partituri diferite; deja un model de succes, MINI Countryman este acompaniat de MINI Paceman în misiunea de a îndeplini dorinţele celor care doresc un automobil compact premium, care să ofere mai multă plăcere a condusului. Prin această lansare, marca britanică îşi respectă angajamentul de a completa gama de modele MINI cu concepte noi şi inovatoare. Pentru aceasta, primul model MINI din istorie care are patru uşi şi un hayon generos este însoţit acum de primul Sports Activity Coupé din clasa lui.

Principalele particularităţi comune ale celor două modele sunt lungimea de peste patru metri şi sistemul de tracţiune integrală ALL4, disponibil opţional. Pe lângă acestea, MINI Paceman vine şi cu un stil distinctiv care este definit de talent sportiv şi eleganţă, ceea ce aduce un nou impuls pentru expansiunea mărcii către noi grupuri-ţintă. Datorită calităţilor sale, MINI Countryman a reuşit să-şi croiască un drum de succes, fiind recunoscut ca talent multilateral. Countryman a condus ofensiva MINI în segmentul compact şi nu a pierdut timp până a ajuns la statutul de bestseller: doar în 2012, vânzările la nivel global au atins 102.000 unităţi în timp ce la finalul acestei săptămâni, la aproape doi ani şi jumătate de la lansare, s-a atins pragul de 250.000 unităţi produse.

Atât MINI Countryman, cât şi MINI Paceman, combină proporţiile şi particularităţile de design emblematice MINI cu propriul caracter individual. MINI Countryman are o imagine versatilă şi robustă, evidenţiind - fără a fi necesară o a doua privire - abilitatea sa de a depăşi limitele mobilităţii urbane. Detalii precum contururile distinctive ale farurilor mari şi forma "căştii" acoperişului extind limbajul de design MINI şi lasă o amprentă inconfundabilă asupra segmentului compact.

În aceeaşi manieră, MINI Paceman denotă putere şi prezenţă - linia acoperişului coupé (în uşoară coborâre), uşile lungi, geamurile laterale care se îngustează spre spate şi spatele puternic fac ca eleganţa sportivă a nou-venitului cu trei uşi să se impună imediat. Specificaţia standard include suspensie sport cu garda redusă - o dovadă clară a încrederii în calităţile sale de a exploata puterea motorului şi abilităţile sistemului de tracţiune integrală ALL4, efectul fiind furnizarea unei agilităţi de neegalat atât în mediul urban, cât şi pe traseele virajate din afara oraşelor.

MINI Couper S Countryman
Pentru MINI sunt disponibile patru motorizări - două pe benzină şi tot atâtea versiuni diesel -, care acoperă un spectru al puterilor ce variază între 82 kW/112 CP şi 135 kW/184 CP, în timp ce transmisia poate fi asigurată opţional de cutia de viteze automată, cu şase trepte, ca alternativă la cea standard (manuală cu şase rapoarte). Gama de motorizări MINI Countryman cuprinde încă două variante entry-level: MINI One Countryman (72 kW/98 CP) şi MINI One D Countryman (66 kW/90 CP). Countryman şi Paceman sunt disponibile şi în versiunea John Cooper Works, cele mai performante modele din gamă. MINI John Cooper Works Paceman şi MINI John Cooper Works Countryman sunt propulsate de motorul turbo derivat din motorsport, care furnizează 160 kW/218 CP, putere ce este transferată către toate cele patru roţi graţie sistemului de tracţiune integrală ALL4 - disponibil standard. În ceea ce priveşte timpul de sprint (de la 0 la 100 km/h), diferenţa este mică între cele două modele: 6,9, respectiv 7,0 secunde. Ceva mai uşor şi mai eficient din punct de vedere aerodinamic, modelul cu trei uşi este cel care are un uşor avantaj de performanţă.

ALL4 poate fi comandat cu trei variante de motorizare atât pentru MINI Paceman, cât şi pentru MINI Countryman. În fiecare caz, puterea motorului este distribuită perfect între puntea faţă şi cea spate prin intermediul diferenţialului central electromagnetic. Electronica de control a sistemului ALL4 este integrată direct în unitatea de gestiune a sistemului DSC (Dynamic Stability Control / control dinamic al stabilităţii). Acesta asigură transferarea puterii acolo unde este necesară, indiferent de condiţiile de drum sau meteo. Reacţiile rapide şi precise la schimbările de situaţie înseamnă că aceste sisteme nu numai că optimizează tracţiunea şi stabilitatea, ci sporesc şi agilitatea la abordarea dinamică a virajelor.

De asemenea, ALL4 permite conducătorului să experimenteze plăcerea condusului - emblematică pentru automobilele mărcii - şi pe teren accidentat. Totuşi, MINI Paceman şi MINI Countryman îşi dovedesc versatilitatea nu numai în timpul excursiilor pe trasee dificile. MINI Paceman dispune de un spaţiu impresionant şi un confort îmbunătăţit al călătoriei pentru conducător şi pasagerii din cele patru locuri individuale, în timp ce MINI Countryman oferă aceleaşi beneficii, dar pentru cinci ocupanţi.

Calităţile unui portbagaj spaţios şi versatil ies în evidenţă atât în utilizarea cotidiană, cât şi în călătoriile lungi. Capacitatea de încărcare a MINI Paceman poate fi extinsă de la 330 de litri la un maximum de 1.080 de litri prin rabatarea spătarului de la scaunele spate. Pe de altă parte, spaţiul disponibil la bordul MINI Countryman este definit de o gamă foarte vastă de utilizări. Standard, Countryman dispune de o banchetă pentru trei locuri, al cărei spătar poate fi divizat şi rabatat în raport 40:20:40, astfel încât capacitatea portbagajului poate fi mărită de la 350 de litri la un maximum de 1.170 de litri. Opţional, ambele modele pot fi comandate cu pachete de stocare, specifice modelului, care amplifică şi mai mult funcţionalitatea automobilului. Standard, fiecare model dispune de sistemul de stocare şi prindere MINI Centre Rail, conceput special pentru MINI Paceman, respectiv MINI Countryman.

Pentru a respecta tradiţia MINI, opţiunile de personalizare disponibile pentru MINI Paceman şi MINI Countryman oferă un nivel deosebit al lăţimii şi al profunzimii. Culorile pentru exterior, nuanţele de contrast pentru acoperiş şi capacele oglinzilor retrovizoare, jantele din aliaj uşor, benzile pentru capotă şi Sport Stripes, culorile pentru interior, opţiunile de tapiţerie a scaunelor, benzile ornamentale pentru interior şi Colour Lines constituie baza pentru configuraţii în funcţie de stilul personal al clientului.

Toate acestea aduc la lumină o altă particularitate comună a caracterului diferit al acestor două automobile: fiecare MINI Paceman şi MINI Countryman este construit în funcţie de specificaţiile clientului, ceea ce înseamnă că pot fi la fel de personale ca noii lor proprietari.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii