Seria mondiala Red Bull X-Fighters incepe pe 8 martie cu prima etapa programata in Mexico City. Campionul en-titre Levi Sherwood din Noua Zeelanda va reveni pe una dintre cele mai spectaculoase arene unde a si inceput de altfel cariera sa internationala in Freestyle-Motocross (FMX) dupa victoria din 2009.

Seria mondiala de Freestyle-Motocross
Seria mondiala Red Bull X-Fighters incepe pe 8 martie cu prima etapa programata in Mexico City. Campionul en-titre Levi Sherwood din Noua Zeelanda va reveni pe una dintre cele mai spectaculoase arene unde a si inceput de altfel cariera sa internationala in Freestyle-Motocross (FMX) dupa victoria din 2009. Competitia se va desfasura la Monumental Plaza de Toros, o arena cu o capacitate de 38.000 locuri.

Levi Sherwood a fost primul castigator al evenimentului din seria mondiala Red Bull X-Fighters desfasurat in Mexico City in 2009. Campionul en-titre vrea sa-si continue evolutiile bune din 2012 cu o victorie in prima etapa din acest sezon programata in capitala Mexicului. Sherwood a castigat trei etape anul trecut si este pregatit sa-si apere titlul impotriva celor mai buni piloti de Freestyle Motocross. In sezonul 2013, Red Bull X-Fighters a devenit o competitie cu adevarat globala, anul acesta fiind programate 6 etape pe patru continente.

Francezul Tom Page, locul secund anul trecut, si spaniul Dany Torres, campion in 2011 si locul trei anul trecut, sunt si ei pe lista participantilor la prima etapa din 2013 si si-au propus sa faca spectacol in arena Monumental Plaza de Toros.

Seria mondiala de Freestyle-Motocross
Torres a participat de cinci ori la etapa din Mexico City, oras care a gazduit pana acum de sase ori un eveniment Red Bull X-Fighters in perioada 2005 - 2010. Printre favoritii la titlu in acest sezon se numara si Josh Sheehan din Australia, Todd Potter din Statele Unite, Rob Adelberg din Australia si Maikel Melero din Spania care se vor bate si ei pentru un loc pe podium in Mexico City.

Eroul local Erick Ruiz este clar favoritul publicului pe una dintre cele mai compacte are din calendar: doar 43 de metri latime si o suprafata totala de 1.452 metri. In 2013, seria mondiala Red Bull X-Fighters mai include etape in Dubai (UAE), Glen Helen (SUA) Osaka (JPN), Madrid (SPA) si Pretoria (RSA).  

Pilotii prezenti in Mexico City 2013: 
Levi Sherwood (NZL), Josh Sheehan (AUS), Todd Potter (SUA), Rob Adelberg (AUS), Tom Pages (FRA), Dany Torres (SPA), Alex Cervantes (MEX), Maikel Melero (SPA), Martin Koren (CZE), Truman Carroll (AUS), Erick Ruiz (MEX).

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii