După o iarnă concentrată pe dezvoltare și testări, partenerii și clienții Dunlop vor testa noile anvelope în acest weekend la Silverstone, unde va începe atât Campionatul Mondial de Anduranță FIA 2013, cât și Campionatul European Le Mans Series 2013.

Dunlop
După o iarnă concentrată pe dezvoltare și testări, partenerii și clienții Dunlop vor testa noile anvelope în acest weekend la Silverstone, unde va începe atât Campionatul Mondial de Anduranță FIA 2013, cât și Campionatul European Le Mans Series 2013.

În Campionatul Mondial de Anduranță FIA (WEC) Dunlop domină clasa LMP2 cu opt din cei zece participanți care au optat pentru același brand care a câștigat titlul în 2012 și în 2011 în Intercontinental Le Mans Cup, predecesorul WEC. Campionatul mondial, care are cursa de 24 de ore de la Le Mans ca etapă principală, începe duminică cu o cursă mai ușoară, de doar șase ore.

Sâmbătă este programată cursa de deschidere de trei ore a Campionatului European Le Mans Series (ELMS). Dunlop a fost ales de către nouă din cei zece nou intrați la LMP2, clasa regină a evenimentului, și unul din cei înscriși la LM-GTE. Dunlop își apără de asemenea coroana câștigată de două ori la ELMS, revendicând titlul Prototype cu Thriet de la echipa TDS Racing din sezonul trecut și titlul GT-Pro cu JMW Ferrari.

Dunlop a lucrat în mod special la dezvoltarea componentelor, pentru a îmbunătăți proprietățile de încălzire, care vor fi importante pentru echipele ELMS mai ales acum când încălzitoarele de anvelope sunt interzise. Un nou profil de anvelopă a fost de asemenea introdus pentru 2013, care optimizează amprenta anvelopei, permițând presiuni mai mici la rulare și care livrează un surplus la aderența inițială și mai multă stabilitate. Anvelopa îmbunătățește aderența la frânare și în viraj și dă un răspuns mai bun pilotului.

În timpul testelor realizate la Aragon și Valencia, peste 15.000 de kilometri au fost parcurși cu noile anvelope de către echipele Dunlop LMP2. Din cele trei variante disponibile pentru cursele WEC și ELMS, varianta medium și cea hard vor fi disponibile pentru cursa de la Silverstone împreună cu cele pentru vreme umedă și cu cele oferite ca variantă intermediară.

Paul Bryant, Key Account Manager pentru Cursele de Anduranță:
"2013 este un an mare pentru Dunlop cu a 125-a noastră aniversare și dorința noastră de a obține hat-trick-ul în Le Mans și WEC și de a păstra titlului în ELMS. Am muncit din greu pentru a ne îmbunătăți anvelopele nu doar ca să performeze mai bine, dar ca să dea un răspuns mai bun piloților și să le confere mai multă încredere. Vom continua să livrăm cel mai înalt nivel de suport, lucrând cu echipele noastre pentru a livra cea mai bună șansă posibilă pentru victorie.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii