După numai două etape, F. Delecour se detașează în postura de lider în CNR Dunlop 2013.

F Delecour Timis Rally 2013
După numai două etape, F. Delecour se detașează în postura de lider în CNR Dunlop 2013.

Desfășurată în acest weekend la Lugoj și Timișoara, Timiș Rally, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2013, s-a încheiat cu victoria detașată a echipajului francez F. Delecour / D. Savignoni.

Urmat de clujeanul Bogdan Marișca și de marele ghinionist ale primei etape din campionat, Valentin Porcișteanu, francezul marchează cea de-a doua victorie consecutivă a sezonului și cumulează 55 de puncte la general.

Vremea imprevizibilă care a marcat prima zi a etapei bănățene a CNR Dunlop 2013 a contribuit semnificativ la configurarea podiumului final. Astfel, alegerea anvelopelor s-a dovedit a fi esențială în câștigarea cursei. Cea de-a doua zi de concurs a fost marcată de anularea a două probe speciale, Pogănești 1 și Pogănești 2, probe considerate de mare viteză și cu risc de ieșiri în decor, și parcurgerea lor în regim de etapă.

Liderul primei speciale a raliului, dar și cel care la Brașov sporea lista abandonurilor, Marco Tempestini, a recuperat din dezavantajul creat în prima etapă a CNR Dunlop 2013, terminând etapa pe locul patru. Sosit al cincilea, Dan Gârtofan a marcat primele puncte ale sezonului, în timp Gergo Szabo se clasează doar al șaselea cu o penalizare de 30 de secunde care l-a retrogradat două poziții în clasamentul etapei.

După doar două etape disputate, F. Delecour se detașează în poziția de lider cu un avans de 29 de puncte, un adevărat record pentru ultimele sezoane ale CNRD, față de următorul clasat. Gergo Szabo continuă să ocupe poziția secundă, fiind urmat la doar un punct de Valentin Porcișteanu.

Al cincilea în clasamentul general al CNR Dunlop 2013 după două etape, Edwin Keleti conduce la clasa 3, pozițiile de lideri la clasele 9 și 11 revenind lui R. Badiu și respectiv lui D. Ungur.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2013 va avea loc la Tulcea, în perioada 31 mai - 1 iunie a.c.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii