Napoca Rally Academy a inscris un numar record de piloti in Sata Acores Rally, etapa a patra din Campionatul European de Raliuri (ERC). In afara pilotilor Marco Tempestini si Simone Tempestini, care au un program complet in ERC, in etapa din Insulele Azore isi va face debutul si echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu pe o Dacia Logan.

Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu
Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu vor debuta cu Dacia Logan in Campionatul European de Raliuri.
Marco Tempestini si Simone Tempestini vor sa adune cat mai multe puncte in ERC Production Cup.
Cel mai mare numar de piloti inscrisi de o echipa romaneasca in Campionatul European de Raliuri.
Prima zi de recunoasteri ratata din cauza grevei companiei aeriene si a conditiilor meteo nefavorabile.

Napoca Rally Academy a inscris un numar record de piloti in Sata Acores Rally, etapa a patra din Campionatul European de Raliuri (ERC). In afara pilotilor Marco Tempestini si Simone Tempestini, care au un program complet in ERC, in etapa din Insulele Azore isi va face debutul si echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu pe o Dacia Logan.

Dupa doua etape in competitia interna, la Brasov si Timisoara, pilotii Napoca Rally Academy au plecat spre Insulele Azore, locul de desfasurare al etapei a patra din Campionatul European de Raliuri. In total pentru Napoca Rally Academy vor concura cinci echipaje, un numar record inscris de o echipa romaneasca in competitia europeana. In afara pilotilor Marco Tempestini si Simone Tempestini, care au un program complet, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu vor debuta cu modelul Dacia Logan in ERC si acest lucru fiind o premiera. Tot pentru echipa NRA vor lua startul si Ekaterina Stratieva, pe un Citroen C2 R2 Max, si Alex Bruscheta, pe un Subaru Impreza R4. „Atunci cand am inscris Napoca Rally Academy in Campionatul European de Raliuri, unul dintre obiectivele noastre a fost sa sustinem cat mai multi piloti care sa participe in aceasta competitie. Suntem cinci echipaje acum, dar sper ca pana la finalul sezonului numarul acestora sa creasca”, a spus Marco Tempestini.

Pilotii Napoca Rally Academy au plecat luni spre Insulele Azore, dar din cauza grevei declansate de angajatii companiei aeriene si apoi din cauza conditiilor meteo nefavorabile au ajuns cu intarziere pe insula si au ratat prima zi de recunoasteri. „Sper ca tot ghinionul nostru sa se fi consumat in timpul calatoriei pana aici. Acum trebuie sa ne concentram la maximum si sa recuperam timpul pierdut. Etapa din Azore este una extrem de spectaculoasa si beneficiaza de numeroase ore de transmisii in direct la TV, difuzate si in Romania de postul Eurosport, dar si online pe site-ul competitiei. De abia astept sa luam startul aici”, a mai spus Marco Tempestini.

Daca Marco Tempestini si Dorin Pulpea au avantajul ca au luat startul in aceasta etapa si in 2012, pentru junorii NRA, Simone Tempestini si Florin Tincescu etapa din Azore este o premiera. „Am primit multe informatii de la tatal meu si sper sa ne intram repede in ritm. Imi doresc sa adun cat mai multe puncte pentru echipa si, desigur, sa continuam procesul de acumulare de informatii pe macadam. Din ce am vazut pana acum, probele sunt extrem de spectaculoase si este clar ca avem nevoie de participari in astfel de competitii pentru a ne imbunatatii permanent”, a spus Simone Tempestini.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea
Pentru echipajul Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu debutul in Campionatul European de Raliuri reprezinta si prima participare la o etapa din afara Romaniei. Si pentru modelul Dacia Logan aceasta va fi prima cursa in ERC. „Recunosc, am emotii mari acum, dar sunt sigur ca la start vor disparea si ma voi concentra exclusiv pe ceea ce se intampla in cursa. Singurul nostru obiectiv este sa ajungem la sosire si cred ca daca nu vom avea probleme vom reusi sa surprindem pe toata lumea cu potentialul masinii noastre”, a spus si Florin Tincescu.

Etapa din Insulele Azore este programata in perioada 25 – 27 aprilie si va beneficia de patru ore de transimisii LIVE pe Eurosport Romania si alte doua ore pe site-ul oficial al competitiei www.fiaerc.com si pe Eurosport Player. In total sunt programate 19 probe speciale pe macadam cu o lungime totala de 240,79 kilometri.

Sursa: Berti Panaiot, National Manager Communication
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii